Közélet

2014.12.08. 10:37

A Fodor-ügy miatt a KÉK egyesületet is átvilágítaná a pécsi MSZP és a Jobbik

A sikkasztás miatt 2003-ban elítélt fideszes Fodor Ibolya civil egyesülete 18,9 millió forintot kapott a pécsi önkormányzattól.

bama.hu

„Fodor Ibolya tündöklése és bukása” címen tartott sajtótájékoztatot hétfő reggel a pécsi MSZP. A Gulyás Emil városházi képviselő és Schmuck Roland leszögezték: ha kiderül, hogy igaz, hogy Fodor Ibolyát 2003-ban bűnsegédként, folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt 1,5 év felfüggesztett börtönre ítélték, akkor haladéktalanul le kell mondatni, ilyen emberre közpénzeket bízni nem lehet. Az MSZP egyelőre kivár, nem tereli hivatalos útra az ügyet, ha a Fidesz megteszi a kellő lépéseket.

A szocialisták kitértek arra is, hogy független szakértőkkel kell átvilágítani a Fodor Ibolya vezette KÉK (Kertvárosiak az élhető Kertvárosért) egyesületet. A civil szervezet ugyanis eddig 18,9 millió forintot kapott a pécsi önkormányzattól. 2012 óta évente 3 millió forint működési költséget ítélt meg számára a Kővári János vezette Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság, egy alkalommal pedig a város átvállalta az egyesület 5,5 milliós önrészét egy 110 milliós pályázathoz.

Hasonló tartalmú közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi képviselője. „Érthetetlen számunkra, hogy a Fidesz hogyan engedhetett egy olyan embert közpénzek közelébe, akit jogerősen sikkasztásért egyszer már elítéltek” – írja, majd hozzáteszi – „az eddigi Fodor Ibolya által vezetett egyesületnek juttatott „civilpénzeket” is szükségesnek látjuk tüzetesen átvizsgálni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!