A hétvégén vidám családi programokkal telik meg Orfű

A IV. Orfűi Ökofesztivál május 20-21-én kínál számos programot a család apraja-nagyja számára. (x)

A IV. Orfűi Ökofesztivál május 20-21-én kínál számos programot a család apraja-nagyja számára. Aki szeretne igazán zöldben, a friss levegőn eltölteni egy tartalmas hétvégét családjával, annak érdemes lesz Orfű felé venni az irányt!

A falu központjában található Medvehagyma Háznál és a közelében elterülő orfűi szigeten több helyszínen is 10.00 órától várják állandó és napi programokkal a kikapcsolódni vágyókat. A „Játékszigeten” ökojátszóház, kötélkert, kézműves foglalkozások, színezés, kincsvadászat, bolondos bringa, állatsimogató, lovaglás várja a családokat.

A „Civil Agórában” nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is tesztelhetik tudásukat az öko-kvíz játékokon, az erdőkóstolón megismerkedhetnek az ehető erdei-mezei növényekkel és termésekkel, és bővíthetik ismereteiket a madarakról, erdei állatokról is.

A „Gasztro - faluban” helyi ízek csábítják a természetesség kedvelőit, és nemcsak megdagaszthatjuk saját kenyerünket, de  kemencében a helyszínen ki is süttethetjük. Ha valaki vásárolni szeretne egy-két finomságot, egyedi ajándékot, megteheti az Orfűi Helyi Termék és Kézműves Piac árusainál.
 
A szervezők a természet szerelmeseire is gondoltak: a Forrásház tárlatvezetés keretében lesz megtekinthető, a Pécsi - tavon pedig vezetett csónaktúrán vehetünk részt, vasárnap pedig gyalogosan járhatjuk be és csodálhatjuk meg az orfűi völgyrendszer természeti kincseit.

A gyerekeket szombaton 16.00 órától Fülöp Gyula bűvész varázsolja el az illúzió birodalmába, 17.00 órától a MárkusZínház Égig érfő fa című meseelőadása csal mosolyt az arcokra. A fesztivál első napjának záróakkordja a 18.00 órakor kezdődő élőzenés magyar táncház, ahol a Mecsek Táncegyüttes táncosai buzdítanak egy kis közös táncra.

Vasárnap sem csak a gyerekeké, aki szeretné megtudni, hogyan lehet fenntartható gyümölcskertet építeni, annak érdemes  meghallgatni Lantos Tamás 11.00 órakor kezdődő előadását a Medvehagyma Házban.  16.00 órától újra Fülöp Gyula bűvész mutatja be trükkjeit, majd 17.00 órától Nemes László - Hangoló zenés gyermekszínház műsora fakasztja dalra a gyerekeket.

Mindkét nap 14.00 órától „nem szeretem” állatok közelébe kerülhetünk a zoopedagógiai foglalkozáson, de ha valaki kincset keresgélne a Pécsi - tavon, annak sincs akadálya, mert szombaton és vasárnap több alkalommal is vízi geocaching indul a Pécsi - tavon.

A fesztivál  programjai ingyenesen látogathatók és eső esetén is megrendezésre kerülnek.

A program részletesen megtalálható a www.gyeregyalog.hu honlapon.

Megyei Piactér