Nyit az Első Pécsi Csokoládé Karnevál

Az esemény fő látványossága egy 65 cm magas csokoládé Zsolnay váza. (x)

Február első hétvégéjét a világ legnépszerűbb édességének, a csokoládénak szenteljük, ahol az esemény fénypontja egy 65 cm-es Zsolnay váza elkészítése lesz – csokoládéból.

A vásár kiállítói, a kézműves magyar csokoládéműhelyek bemutatják a csokoládé sokszínűségét. A látogatók több száz csokoládéval találkozhatnak, vásárolhatnak, a vasárnapi ingyenes szakmai programokon pedig sok információt szerezhetnek az édességről. Meghallgathatják az egyik legelismertebb magyar csokoládéműhely, a Rózsavölgyi Csokoládéműhely tulajdonosának, Csiszár Katalinnak előadását, aki a kakaóbab feldolgozásáról tart előadást. Találkozhatnak Harrer-Abisi Beatrix desszertkészítővel, aki a látogatók előtt készít csokoládés édességet, közben hasznos praktikákat lehet megtanulni. Deszticsné Nagy Katalin dietetikustól megtudhatjuk, hogy együk, ne együk a csokoládét, vagyis egészséges-e. A gyerekeknek is édes élményekben lesz részük: kipróbálhatják a csokoládés játékokat (csokitotó, csokipuzzle), készíthetnek muffinos nyakláncot, gyurmázhatnak marcipánnal.

A gasztronómia szerelmesei is megtalálják azt a különleges alkalmat, ahol csokoládé–bor párokat kóstolhatnak, vagy éppen csokoládés vacsoraesten vehetnek részt a Zsolnay étteremben.

Az esemény fő látványossága egy csupa csokoládé, 65 cm magas Zsolnay váza elkészítése lesz. A soproni Harrer Csokoládé műhely tulajdonosa, mestercukrásza Karl Harrer és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra porcelánfestői óránként a helyszínen fogják igazi csokoládéval festeni a jól ismert orchideás mintákat az óriási csokoládévázára.
Az I. Pécsi Csokoládé Karnevált követően egy hónapon keresztül a Művészetek és Irodalom Házában, a Széchenyi téren folytatódnak a csokoládés programok. A Csoko-Láda Csokibolt és a ZSÖK NKft. által közösen szervezett programon több érdekes, interaktív kiállítás, előadás, beszélgetés is várja majd az érdeklődőket.

A cikk megjelenését támogatta a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

Megyei Piactér