Közélet

2015.11.08. 12:53

Szabadidőközpont épült Pécsett

Átadták a mintegy félmilliárd forintból épült tüskésréti szabadidőközpont Pécsett vasárnap.

MTI

A Pécsi Víz Szolgáltató Kft. beruházásaként az egykori ipari területen, európai uniós pályázati forrásból, a pécsi hőerőmű támogatásával létrehozott Central Wakeboard szabadidőpark egy 1200 méteres, rekortán borítású, éjjel megvilágított futópályát, egy 575 méteres drótköteles vízisípályát, strandröplabda-, strandfocipályát, játszótereket, és egy öltözködési, tisztálkodási lehetőséget biztosító kiszolgáló épületet foglal magában.



Csizi Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő a Fittbike SE pécsi szabadidős sportegyesület családi egészségnapjának keretében tartott avatóünnepségen azt mondta: a belvároshoz és Kertvároshoz, Pécs legnépesebb lakótelepéhez egyaránt közel fekvő területet egy évvel ezelőtt még meg sem lehetett közelíteni, az összefogásnak köszönhetően mára azonban Pécs népszerű parkja lett, amelyet már a hivatalos átadás előtt is nagyon sokan felkerestek.

A politikus hozzátette, hogy a terület további fejlesztését tervezik, szeretnék bekapcsolni a város kerékpárút hálózatába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!