Sport

2016.09.25. 10:07

Mindkét meccsét megnyerte a pécsi kosárcsapat a PVSK-kupán

Két meccs, két győzelem, ez a pécsi kosárcsapat mérlege a III. Matro-PVSK-kupán. A jövő szempontjából több, mint bíztató játékot láthattunk.

Fülöp Zoltán (DN)

Persze tudjuk mi azt nagyon jól, hogy egy felkészülési tornán nem az a legfontosabb, hogy a csapat minden meccsét megnyerje – ennél lényegesebb, hogy az apró hibák kiderüljenek, s azokat legyen még idő kijavítani a bajnoki rajtra. Igen ám, de részint már nincs messze az a rajt, részint pedig hazai pályán, saját szurkolók előtt igenis jól kell játszani, meg kell örvendeztetni a kilátogatókat.

Nos, a PVSK-Pannonpower ezen a hétvégén bőven örvendeztetett. A baranyaiak előbb péntek este az Eszéket, majd szombaton a Kaposvárt is felülmúlták, s így itthon tartották a kupát. A két mérkőzés ráadásul több tanulsággal is szolgált. Soroljuk hát fel ezeket!

Először is kifejezetten örömteli, hogy a gárda pontjai szépen szétszóródtak, azaz nem arról volt szó, hogy mondjuk Veljko Budimir meg Anthony Nelson dobott húsz-húsz pontot a meccseken, aztán ez elégnek is bizonyult a győzelemhez. A baranyaiak szépen megosztoztak a pontokon, ez pedig azért örömteli, mert korábban éppen ez volt a gond – ha kiesett egy ponterős kosaras, nem volt, aki a helyére tudott volna lépni. Most viszont (mivel sem Nelsonnak, sem Budimirnak nem ment a játék) a magyar kosarasok vitték a prímet: Bíró Olivér például egészen kiválóan játszott, de megemlíthetjük Supola Zoltánt, Harazin Tamást és Antóni Csanádot is – mindegyiküknek volt néhány kifejezetten jó periódusa.

Aztán szintén fontos, hogy Halász Ákos hosszú sérülése, és majdnem egy éves kihagyása után kezdi visszanyerni a formáját: az elődöntőben tíz, a fináléban nyolc gólpasszt osztott ki. Ugyan az egyik új légiós, Chris Smith még nem villogott, de megtette helyette Ismet Sejfic: a bosnyák játékos mindkét találkozón ellenállhatatlanul kosarazott. A center egyfelől mind támadásban, mind védekezésben hasznosan játszott, másfelől pedig nagyon jól érezte magát a pályán, s a közönséggel is megtalálta a hangot – többször is kiintett a szurkolóknak, s nem egyszer úgy tombolt egy-egy kosara után, mintha legalábbis a bajnoki rájátszásban szerepelt volna.

Szó se róla, javítanivaló is akad azért (Chris Smith-nek például illene már elkapnia a fonalat, s meccsenként legalább egy tízest betenni a közösbe), de összességében elmondható, hogy a pécsi csapat nagyon jó útra lépett – ha ezzel a lendülettel, ezzel az összjátékkal jelentkeznek majd a bajnokságban is, akkor bizony sok csapatnak okoznak majd komoly fejfájást.

Csirke Ferenc vezetőedzőnek tehát fel van adva a lecke: a most mutatott játékot kell még egy kicsit finomítani, az apróságokat kijavítani, a csapaton belüli tökéletes összhangot megtalálni – és akkor már jöhetnek is az éles meccsek!

PVSK-Pannonpower – KK Osijek 87-63 (22-20, 26-11, 16-21, 23-11)
III. Matro-PVSK Kupa, elődöntő. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. PVSK: Nelson 6, Supola 9/3, Smith 8, Budimir 7, Sejfic 17. Cs.: Halász, Harazin 15, Bíró 11/9, Antóni 10/6, Demeter 2, Bödör 2, Popgyákunik.
 
PVSK-Pannonpower – Kaposvári KK 82-67 (15-22, 24-16, 27-20, 16-9)
III. Matro-PVSK Kupa, döntő, Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. PVSK: Nelson 4, Supola 12/3, Smith 2, Budimir 9, Sejfic 20. Cs.: Halász 6/6, Bíró 10/6, Antóni 11/9, Harazin 8.
 
A III. Matro-PVSK kupát a PVSK-Pannonpower csapata nyerte, második a Kaposvár, harmadik az Eszék, negyedik a Szeged lett. A torna legértékesebb játékosának Ismet Sejfic-et választották.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!