Sport

2016.08.26. 16:03

Racskó jól érzi magát Kozármislenyben

A Nyíregyháza 4-0-s legyőzéséből góllal vette ki a részét a nyáron a HR-Rent Kozármislenyhez igazoló védő, Racskó Roland.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Nyíregyházán nyerni nem kis dolog. Nyíregyházán nyerni 4-0-ra meg aztán pláne nem. A Kozármisleny NB II.-es labdarúgócsapata szerdán éppen ezt csinálta meg, a baranyaiak második gólját a nyáron Mislenybe igazoló Racskó Roland szerezte.

– Amire készültünk, az nagyjából be is jött – kezdte a védő. – Sokat volt a hazaiaknál a labda, de az első félidőben ez teljesen meddő volt, egyszer volt csak egy kis tűzijáték a kapunk előtt. A második gólunk után kicsit leültünk, akkor próbáltak is jönni, de nagyon bejöttek a kontráink, mindegyik veszélyes volt.

A Siófok elleni 4-1-es vereséget leszámítva a mislenyi védelem eléggé rendben van, holott szinte nem állt fel kétszer ugyanolyan összetételben. Hogy mi a titok, arra is választ adott Racskó.

– Nekem is furcsa, összeszokottságról nehéz lenne beszélni, nem olyanok vagyunk, mint a Juventus védelme – mondta mosolyogva a játékos. – Amíg nincs meg a teljes összhang, addig sokat kell dumálni. Most az én feladatom volt, hogy folyamatosan irányítsak. Nagyon szervezettek voltunk, ha még össze is szokunk, ez még jobb lesz.

A gólja kapcsán a futballista elmondta, általában évi egy találatra van hitelesítve, szóval lehet, hogy idénre itt a vége.

– Valamiért engem nem nagyon találnak meg a labdák a beadásoknál – magyarázta Racskó. – Ami ennél fontosabb, hogy nagyon jó közösséget alkotunk, a fiatalok is ambiciózusak. Úgy jöttem ide, hogy a csapat felét ismertem is, szóval nem meglepő, hogy jól érzem itt magam.

Ezt az eredményt nem kell megmagyarázni

Az a fránya helyzetkihasználás. Sokszor került már terítékre ez az utóbbi hetekben Kozármislenyben, a szakmai stáb tagjai vakarták is a fejüket, mit lehetne kezdeni ezzel a problémával. Nos, a Nyíregyháza elleni 4-0 után valószínűleg nem került elő ez a probléma újra.

– A második félidőben rengeteg helyzetünk volt, akadt köztük ziccer is, nem is egy, ami kimaradt – mesélte Németh Zsolt, a baranyaiak edzője. – Ennek ellenére nem lehetek elégedetlen, hiszen négyet tudtunk lőni, ami remek teljesítmény. Az igazat megvallva erre még én sem számítottam, de azt hiszem ezt az eredményt nem kell megmagyarázni.

A még a feljutásra is esélyesnek tartott nyírségiek elleni idegenbeli győzelem nagy fegyvertény, főleg ha hozzátesszük, akadt hiányzója a Mislenynek bőven.

– Hat helyen változtattunk a kezdőcsapaton, sok a sérült vagy sérülésből lábadozó játékosunk – magyarázta Németh. – A pályára lépők viszont nagyon jó mentalitással álltak hozzá a meccshez. A hangulat is remek volt Nyíregyházán, nem is lehetet így rosszul futballozni.

Hétvégén a Sopront fogadja a gárda, de még mindig akadnak majd hiányzók.

– Lantos Leventére biztosan nem számíthatunk majd vasárnap, a többiek már játékra készek – árulta el a szakember. – Páran viszont nem érték még utol magukat, nem biztos, hogy érdemes megkockáztatni a pályára lépésüket. Majd meglátjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!