Hírek

2008.07.24. 06:32

Janza Kata Szegeden nyaral

Janza Kata nagyon szereti a szegedi szabadtéri színpadot. Éppen ezért olyan neki ez a két hét, mintha nyaralna. Pedig keményen dolgozik, világpremierre készül: Titániát alakítja Shakespeare Szentivánéji Álom című darabjának musical változatában.

Fábos Erika

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Janza Kata Titániát alakítja a Szentivánéji Álom című darabban
[/caption]Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi együtt írta meg Shakespeare Szentivánéji Álom című darabjának musical változatát. Ez világújdonság. A bemutató a hétvégén a szegedi Dóm téren lesz. A Szentivánéji álom worldmusical a fesztivál felkérésére készült, Kerényi Miklós Gábor rendezésében. A rendező úgy véli, hogy a Szentivánéji álom lehet az első olyan magyar musical, amelynek komoly esélye van arra, hogy világsikerré váljon: a téma nemzetközi, a zene is világszínvonalú és a kiküldött demók alapján már most nagy az érdeklődés külföldről is iránta.

– Nagyon izgalmas az egész, a mű zenei világa összetett: a fülbemászó slágerek ezúttal világzenei, népzenei és dzsessz elemeket is tartalmaznak – mondta Janza Kata, aki Titániát alakítja a darabban. – Shakespeare műve ezúttal is alapvetően az emberi kapcsolatokról, a szerelemről és arról a titokról szól, hogy van-e egy szellemvilág körülöttünk. Ezt a különleges hangulatot pedig a díszletekkel és a zenével is sikerült visszaadni, gyönyörű lesz az egész. Janza Kata nem először játszik Szegeden és mindig örül, ha a szabadtéri játékokon szerepelhet. – Nekem pont olyan ez a két hét, ami a próbákkal telik, mintha nyaralnék. Nagyon jó a hangulat, a város nagyon szereti a szabadtéri játékokat, amitől nemcsak az előadások alatt, de napközben is ünnepi a hangulat. Jó itt lenni, már csak azért drukkol az egész társaság, hogy a pénteki bemutatóra legyen jó az idő is.

 
– Kerényi Miklós Gáborral is olyan volt együtt dolgozni, mintha nem először tettük volna – mondta Szakcsi Lakatos Béla. – Igen izgalmas munka volt. Ráadásul világújdonság.  Ismereteim szerint ugyanis sehol nem készült még worldmusical. Szakcsi Lakatos Béla egyébként nemcsak ebben első. Kevesen tudják, de az első hazai musical is az ő nevéhez fűződik. 1975-ben írta és Vörös karaván volt a címe. Szentivánéji Álom pedig abban is különleges, hogy a szabadtéri játékok eddigi legdrágább előadása lesz. A produkcióhoz készült díszlet ugyanis több mint százmillió forintba került. A darabot a szegedi világpremier után a budapesti operettszínház is műsorra tűzi októbertől.

Janza Kata

1972-ben született Budapesten

1991-ben A Bergendy Szalonzenekar szólistája

1995-ben Megnyerte a Magyar Rádió sztárkereső versenyét

1997 Operettszínház

1997 Év musicalszínésznője

2006 Súgó Csiga Díj

Férje, Kővári László balettművész

Két gyermeke van, Janka kilencéves, Samu másfél éves

1991-ben A Bergendy Szalonzenekar szólistája

1995-ben Megnyerte a Magyar Rádió sztárkereső versenyét

1997 Operettszínház

1997 Év musicalszínésznője

2006 Súgó Csiga Díj

Férje, Kővári László balettművész

Két gyermeke van, Janka kilencéves, Samu másfél éves Janza Kata Titániát alakítja a Szentivánéji Álom című darabban Janza Kata -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!