Közélet

2008.12.10. 19:12

Csak 2010 végén nyitja kapuit a koncertterem?

Támogatási szerződést köt a város a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel több EKF-kulcsprojektet érintően, köztük a koncertteremre. A szerződéstervezetben meglepő részletekre bukkanhatunk.

Cs. L. (DN)

Az épület „fizikai megvalósulásának tervezett napja: 2010. év október hó 27.”– olvashatjuk. Az eddigi hivatalos álláspont március 15-i ünnepi koncertről szólt, ehhez képest több mint hét hónap múltán is csak a műszaki átadásról beszélhetünk. A szerződés egyik melléklete, amely „a projekt számszerűsíthető eredményei” címet viseli, arról értesíti olvasóit, hogy az október 27-i műszaki átadást követő harmadik napon, vagyis október 30-án már kulturális programok kezdődhetnek, és december 31-ig 75 rendezvényre kerül sor 60 ezer néző részvételével. Ebből 50 ezer lenne fizető. Ez azt jelenti, hogy év végéig szinte minden nap lesz olyan kulturális rendezvény a házban, amelyre esetenként 800 ember látogat el.

A cikk a hirdetés után folytatódik!  

Mindez nemcsak azért nehezen elképzelhető, mert Pécs ehhez kicsi, és különösen a turistaszezon után kihalt, hanem azért is, mert a műszaki átadást követő hiánypótlások, a használatbavételi eljárás és az épület beüzemelése több hetet, akár több hónapot is igénybe vehet. 

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!