Közélet

2008.12.18. 09:30

Megkezdődött a közgyűlés: levették napirendről a Vízmű ügyét

Megkezdődött a pécsi rendkívüli közgyűlés, mely többek között tárgyal a távfűtésről, az EKF-ről, a Vízműről azonban a polgármester betegsége miatt nem esik ma szó.

CsL

11.10 - A távfűtésről tárgyal a T. közgyűlés

Módosította a város távhőszolgáltatásról szóló rendeletét a közgyűlés. Erre azért került sor, mert az önkormányzat, továbbá a Pannon Hőerőmű Zrt., mint termelő, valamint a PÉTÁV Kft., mint szolgáltató között létrejött 22 éves kapacitáslekötési és hőenergia szállítási együttműködési megállapodás értelmében 2009. január elsejétől emelkednek a termelői árak. Átlagosan csaknem nyolc százalékkal, azaz havi 1200 forinttal kell többet fizetni a távfűtésért januártól Pécsett. Kővári János, az ÖPE frakcióvezetője szerint egyáltalán nem biztos, hogy a hosszútávú szerződés a város érdekeit szolgálja. Úgy vélte, hogy a 2008-as áremelés elmaradásának megvan az ára, hiszen a 2009-es áremelés ezt is kompenzálja.

09.22 - Nem tárgyalnak a Vízműről

Levették a mai rendkívüli közgyűlés napirendi sorából a Vízmű privatizációról szóló előterjesztést. Ezt Tóth Bertalan alpolgármester jelentette be, hozzátéve, hogy a levétel az előterjesztő, Tasnádi Péter polgármester kérése. A polgármester betegsége miatt nincs jelen közgyűlésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!