Közélet

2009.01.17. 08:23

Üzemeltető nélkül az új túraállomások

Két pályázó jelentkezett a Dráva-projekt keretében több mint negyvenmillió forintból felépült siklósi túraállomások üzemeltetésére, ám a gazdasági bizottság a héten úgy döntött, hogy egyiküket sem bízza meg a feladattal.

W. K.

A határozat szerint az önkormányzat inkább maga működteti a pihenőhelyeket a jövőben. A tender eredménytelenségének oka, hogy a három létesítmény közül a pályázók csak a Matty felé vezető út mentén lévő gondozását vállalták volna. Ám a város azt szeretné, ha az együtt találna üzemeltetőre az arborétumban és a Máriagyűdön kialakított állomással. A gazdasági bizottság döntése szerint a városgondnokság feladata lenne a pihenők rendszeres takarítása és karban tartása a jövőben, így továbbra is rendezett körülmények fogadják majd az oda látogató turistákat.

A zuhanyzókat és mellékhelyiségeket viszont zárva tartanák – rendezvények esetén a kulcsokat kiadják. Mint megtudtuk, nem kizárt, hogy Szűcs László, az állomásokat megépítő siklósi alvállalkozó hamarosan ismét a létesítmények bontásába kezd, mivel a fővállalkozó az elvégzett munkájáért továbbra sem hajlandó fizetni. A cég 22 millió forinttal maradt adósa Szűcs Lászlónak, aki ezért több társával együtt valamikor januárra tervezi az újabb tiltakozó akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!