Közélet

2009.01.25. 17:05

Leállt a net a fél országban: autópálya-építők vágták át a vezetéket

Több órára leálltak vasárnap a Magyar Telekom internetes szolgáltatásai. A hibát az okozta, hogy az M6-os autópálya építésén átvágtak egy gerincvezetéket.

B.A.

A kórházi ellátásban, a mentők vagy a tűzoltók munkájában nem okozott problémát Baranyában az a rendszerhiba, amelyet információink szerint egy Magyar Telekom hálózatához tartozó optikai kábel szakadása, majd – feltehetően ennek következtében – egy, a T-online hazai szerverközpontjában található hálózati eszköz túlterhelődése és meghibásodása okozott országszerte. Úgy tudjuk, az M6-os autópálya építése közben, Szekszárd és Tolna között átvágtak egy gerincvezetéket, vasárnap nem sokkal dél előtt. Ennek következtében a fél országban nem lehetett internetezni hosszú órákon keresztül. A hibát csak délután négy óra környékén tudták kijavítani. Az üzemzavar nem csak a vezetékes, de a mobil adatforgalmat is érintette, sőt a T-Home előfizetők telefonálni és tévézni sem tudtak ebben az időszakban – számolt be szerkesztőségünknek vasárnap délután számos olvasónk.

Lapunkat mind a PTE Baleseti Sebészetén, mind a Baranya Megyei Kórházban úgy tájákoztatták, hogy habár a legtöbb számítógépes programjuk internet-alapú, ők nem észleltek meghibásodást, emiatt nem akadozott az ellátás. A mentőknél ugyancsak minden működött, míg a tűzoltóknál nagyjából 11.45 és 16.00 közt nem volt internet, ám a telefonvoanlak éltek. A rendőrök is csak annyit jeleztek, hogy előfordult ebben az időszakban, hogy a hozzájuk befutó 112-es segélyhívásokat nem tudták azonnal átkapcsolni a mentőknek, illetve hogy néha náluk csörgött a 104.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!