Kultúra

2014.02.17. 07:53

Szulejmán nyomában: honismereti játéksorozat

Honismereti és turisztikai játéksorozatot hirdet családok és iskolás csapatok részére a Pécsi Kulturális Központ, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága és a Janus Pannonius Múzeum.

M. B. E.

A játék fő célja három baranyai város – Pécs, Szigetvár, Mohács – történelmi emlékeinek megismertetése, illetve egy lehetséges baranyai „Török Tematikus Útvonal” turisztikai vonzerejének közvetítése. A kalandos játéksorozatra a szervezők családi, iskolai csapatok, valamint felnőtt baráti társaságok jelentkezését várják. A három történelmi helyszínen játékos, izgalmas, gyakorlati vetélkedő-feladatokat kell teljesíteni, a három versenynap közötti időszakban pedig két levelezőfordulóban kreatív feladatok kell megoldani.

A jól teljesítő családi csapatok jutalma egy-, illetve kétnapos kirándulás Mohácson, Szigetváron és az orfűi üdülőkörzetben, valamint tárgyjutalmak, az iskolások pedig nyári táborozást is nyerhetnek További tudnivalók a www.pecsikult.hu, a www.ddnp.hu és a www.jpm.hu honlapon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!