Gazdaság

2014.03.23. 09:47

Egy újabb egyszerű megoldás a bevallásra

Még mindig talál egyszerű megoldást az, akinek személyijövedelemadó-bevallása nem a munkáltatója, és nem is a NAV közreműködésével készül – hívta fel az érintettek figyelmét az adóhatóság.

K. E. (Dunántúli Napló)

Az úgynevezett csökkentett adattartalmú szja-bevallást május 20-ig nyomtatott és elektronikus formában is be lehet nyújtani a NAV-hoz.

Idén a csökkentett adattartalmú személyijövedelemadó-bevallás nyomtatott verziója csak hét oldal. Kitöltéséhez segítséget nyújt a dokumentum negyedik oldalán szereplő konkrét példa, amely a leggyakrabban kitöltött sorokra vonatkozóan megmutatja, hogy mely összeget, milyen összefüggés alapján, és melyik sorba kell beírni.

Az szja-bevallás csökkentett adattartalmú nyomtatványa bármely NAV ügyfélszolgálaton beszerezhető, illetve letölthető a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu). A honlapon elérhető kitöltő-ellenőrző program használatakor a 1353 számú bevallás előlapján lehet a csökkentett adattartalmú bevallást kiválasztani.

Akinek 2013-ban más olyan bevallásköteles jövedelme keletkezett, amelyet a csökkentett adattartalmú bevallásban megfelelő sor hiányában nem tud feltüntetni, annak a teljes adattartalmú 1353 számú bevallást kell kitöltenie.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!