Kultúra

2014.03.29. 08:16

Szulejmán nyomában – látványos pécsi verseny

Szulejmán nyomában címmel honismereti és turisztikai játéksorozatot hirdetett családok és iskolás csapatok részére a Pécsi Kulturális Központ, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Janus Pannonius Múzeum.

M. B. E.

A játéksorozat első fordulóját ma rendezik meg, látványos bemutatókkal. A játékon 44 csapat indul, összesen 176 fővel: gyermekes családok, iskolás és felnőtt társaságok. A helyszínek a következők: Jakováli Hasszán pasa dzsámija a Kórház téren, Esze Tamás utca a Barbakánnal szemben, Nick-udvar, Várostörténeti múzeum. Köztük vándorolva a versenyzők érintik a Memi pasa fürdőt, az Ágoston templomot, a Kálvária utcában található Török-kutat.

A csapatok a helyszíneken kiselőadásokat hallgatnak meg, a török világgal, kultúrával, a vallással, a szokásokkal és legendákkal kapcsolatos ügyességi és logikai feladatokat oldanak meg. A felsorolt helyszíneken a csapatok 10.00, 11.30, 13.00 és 14.30 órakor jelennek meg, forgószínpadszerűen, egyszerre 11 csapat lesz ott mindegyik helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!