Kék hírek, bulvár

2014.04.10. 11:19

Új tárgyalás a pécsbányai rablógyilkosok ügyében

Új eljárásra kötelezte a Győri Ítélőtábla a Pécsi Törvényszéket a pécsbányai rablógyilkosság vádlottjainak ügyében.

M. B. (Dunántúli Napló)

A 2010-ben elkövetett emberölés egyik vádlottja nem jogerősen húsz évet, társa tényleges életfogytiglanig tartó fegyházbüntetést kapott. (Mivel korábban már követett el erőszakos bűncselekményt, így a "három csapás" elvét kellett érvényesíteni vele szemben.) A vád szerint a két férfi puszta kézzel agyonvert, majd kifosztott egy 71 éves asszonyt saját otthonában.

Az első fokon hozott ítéletet követően a két férfi elfogultságot jelentett be a Pécsi Ítélőtábla ellen, ezért a Kúria a Győri Ítélőtáblát jelölte ki a másodfokú tárgyalására, ahol a napokban eljárási hibák miatt a büntetőper megismétlése mellett döntöttek.

Az életfogytiglanra ítélt férfit egyébként azóta- szintén nem jogerősen - tíz év fegyházat is kapott, mivel a börtönben különféle módszerekkel vegzálta és bántalmazta cellatársait. Egyebek mellett masszíroztatta magát cellatársaival, "csicskáztatta" őket, valamint szexuális jellegű bűncselekményeket is elkövetett, többek között szemérem elleni erőszak, kényszerítés és súlyos testi sértésben mondták ki bűnösnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!