Sport

2014.04.11. 07:12

PMFC - Újpest este, de ki tud a meccsre koncentrálni?

Négy állandó kezdőjátékos kimarad, a klub megbüntette a futballistákat, vagyis nem túl jók az előjelek a PMFC mai, Újpest elleni bajnokija előtt. Ráadásul hozzátehetjük, hogy a lilák nem is olyan régen kiverték a pécsieket a Magyar Kupából.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Hurráhangulat nincs manapság a pécsieknél, az biztos. Nem is lenne rá okuk. Az utóbbi időben nem megy a szekér, a Lőrincz Emil – Márton Gábor irányította csapat a bajnokságban három mérkőzés óta nem nyert (ebből kettőt elveszített), emellett pedig kiesett a Magyar Kupából és a Ligakupából is. Ráadásul belső ügyek is borzolják a kedélyeket, gyengítik az együttest: a játékosok nyilván nem vették túl jó néven, hogy a tulajdonos, Matyi Dezső megbüntette őket azért, mert jelezték, elégedetlenek azzal, hogy hiába várnak a pénzükre.

Az a helyzet tehát biztosan nem adott, amit az edzők optimálisnak tartanak és gyakran szajkóznak, miszerint az a jó, ha a játékosoknak csak a futballra kell koncentrálniuk. Itt most sok más minden is ott pörög a fejekben, megosztva a figyelmet, a koncentrációt.

– Próbálunk elvonatkoztatni, igyekszünk csak a meccsre koncentrálni – mondta Pölöskey Péter, a pécsiek csatára a tegnap délelőtti sajtótájékoztatón. – A négy hiányzó miatt nem lesz egyszerű dolgunk. A Magyar Kupában az Újpest kétszer is megvert minket, de az első mérkőzésen nem volt nagy különbség a két csapat között, 0-1-nél még büntetőt hibáztunk, a visszavágón pedig már kockáztatnunk kellett. Ez a két meccs tehát nem mérvadó a bajnoki kapcsán.

Legyen igaza Pölöskeynek! Az viszont tény, hogy a négy kezdőjátékos hiánya nagyon kellemetlenül érinti a pécsieket: Koller Krisztián Pápán szenvedett részleges bokaszalag-szakadást, Fodor Ferenc ülőideg-gyulladással bajlódik, Márkvárt Dávid és Mohl Dávid pedig sárga lapjai miatt pihen.

– Bizony elég nagy érvágás ez nekünk, hiszen négy olyan játékosról van szó, akik meghatározóak, szinte állandóan játszottak, s döntő érdemük volt abban, hogy eredményes volt a csapat – fogalmazott Lőrincz Emil, a PMFC vezetőedzője. – Ráadásul sajnos valóban lógnak a fejek, vannak gondjaink, de remélem, hogy a mérkőzésen ismét egységes lesz a csapat. Az Újpest jó együttes, veszélyesek a lilák, és úgy tűnik, egyre jobban együtt is vannak. Elöl gyors embereket tudnak játszatni, akiket valamilyen úton-módon hatástalanítanunk kell. Nem lesz egyszerű, főleg úgy, hogy két kezdő szélső védőnk is hiányzik majd.

Feleki: a szezon végéig

A klub ügyvezető igazgatójával, Feleki Attilával kapcsolatban korábban is hallani lehetett arról, hogy esetleg távozik, s az utóbbi napok, hetek történései miatt is kaptunk olyan információt, miszerint elhagyja a PMFC-MATIAS-t. Természetesen megkérdeztük erről, s mint válaszából kiderült, ha nem is most, a szezon végén tényleg befejezi a munkát a piros-feketéknél.

– Hétfőn volt egy megbeszélésünk Matyi Dezső tulajdonos úrral, amelyen jeleztem, hogy mindenben a klub segítségére leszek, amíg szükséges, de legkésőbb a szezon végén távozom – mondta lapunknak Feleki Attila. – A tulajdonos úr decemberi bejelentése után két nagyon fontos célom volt: egyrészt stabilizálni szerettem volna a klub működését, amellyel megnyugtathatom a játékosokat, az ott dolgozókat. Életben akartam tartani a klubot. Másrészt mindenképpen meg kellett szerezni a következő élvonalbeli szezonhoz elengedhetetlen licencet. Felelős vezetőként akkor nem tehettem meg, hogy távozom, hogy magára hagyom a csapatot, mert a licenc megszerzésétől függött a klub jövője, és ez hatalmas feladatot és felelősséget tett a vállunkra. Mára mindennek eleget tettünk, az összes feltételt teljesítettük, így remélem, hamarosan megkapjuk a licencet.

Két vereség után

Az Újpest 28 pontjával a tizenegyedik helyen áll a tabellán, nyolc pont választja el a kieső helyen álló Pakstól. Legutóbbi két meccsüket elveszítették a lilák, kikaptak a Ferencvárostól 2-1-re, előtte pedig a Haladástól 1-0-ra. A Magyar Kupában a legjobb négy között vannak, miután a PMFC-t 7-1-es összesítéssel búcsúztatták.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!