Közélet

2014.04.11. 14:57

Motorosfelvonulás lesz Pécsett

Tavaly közel 450 motoros vonult fel Pécsen, idén szombaton még többen lehetnek.

bama.hu

Április 12-én immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Szezonnyitó Motoros Gurulás Pécsen. A rendezvény elsődleges célja egyfajta figyelemfelkeltés.

A szervezők közölték: „fontos, hogy felhívjuk az autósok, kamionosok figyelmét arra, hogy itt a tavasz, kezdődik a motorosszezon, ami azt jelenti, hogy mi, motorosok visszatérünk a közutakra! Arra való tekintettel, hogy a tél hosszú volt, az autósokat, kamionosokat rendszerint váratlanul érinti a motorosok megérkezése a közutakra, így a tavasz egy jóval balesetveszélyesebb időszak mind az autósokra, mind a motorosokra nézve.Célunk felhívni a figyelmet a fokozottan óvatos közlekedésre. A demonstráció kizárólag a balesetek megelőzése érdekében szerveződik!”

Idén a felvonulás az Expo Centertől indul 12.30-kor, majd a Kertváros, belváros után visszatérnek az Expo Centerhez, ahol számos motorozással és szórakozással kapcsolatos program várja majd az érdeklődőket. Lesz quadbemutató, sörivó verseny (alkoholmentes), motoros lányok szépségversenye, kolbászevő verseny is.

Forgalomkorlátozás a motoros felvonulás ideje alatt

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz a Pécsett megrendezésre kerülő figyelemfelhívó motoros demonstráció miatt 2014. április 12-én 12 óra 30 perc és 14 óra 15 perc közötti időben.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy a rendezvény ideje alatt az alábbi ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe.
A járműforgalom elől szakaszosan és időszakosan elzárásra kerül
2014. április 12-én 12 óra 30 perc és 13 óra 00 perc közötti időben
az Expo Center – Megyeri út –  Maléter Pál út – Siklósi út – Alsómalom utca –  Rákóczi út – Irgalmasok utcája – Széchenyi tér útvonalon,
valamint 

2014. április 12-én 13 óra 45 perc és 14 óra 15 perc közötti időben
a Széchenyi tér – Janus Pannonius utca – Szent István tér – Esze Tamás utca – Hungária utca – Szigeti út – Tüzér utca – Megyeri út – Expo Center útvonalon az utcák menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávja.
 
A motorosok a KRESZ szabályainak betartásával, rendőri biztosítás mellett haladnak a meghatározott útvonalon. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy az érintett időszakban a megváltozott forgalmi rend szerint fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!