Sport

2014.04.15. 07:42

Igazi csemege lesz ma Pécsett a magyar-horvát vízilabda-meccs

Ritka élményben lesz része annak, aki ma este 7-kor a helyszínen tekintheti meg a Magyarország–Horvátország válogatott férfi vízilabda Világliga-mérkőzést, amelyet az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában játszanak.

H. L.

Az aktuális olimpiai (Horvátország) és a világbajnok (Magyarország) szerepel egymás ellen, a presztízsen kívül más tétje már nincs a meccsnek, mert már továbbjutottunk a csoportból és csak csapat folytathatja. A horvátok csupán azért küzdenek, hogy ne zárják győzelem nélkül a VL-selejtezőket.

A magyar keret már napok óta Pécsett edz, vasárnap este nyílt edzést tartott, amelyet 200-an tekintettek meg. A mai meccsre két óra alatt elfogytak a jegyek, igaz, csak kevesebben, mint 300-an férnek be az uszodába.
A magyar férfiválogatott az utóbbi 15 évben igyekszik minél több vidéki városba eljutni és népszerűsíteni a sportágat. Pécsett 13 játékos szerepel Benedek Tibor szövetségi kapitány keretében, köztük olyanok is, akik még be akarnak kerülni a nyári budapesti Európa-bajnokságon résztvevő csapatba.

A Világligában legutóbb ezüstérmesek voltunk, az idei döntő június 14-21. között Dubaiban lesz, ahol öt nap alatt öt meccset kell vívni. Az a torna a  július 14-én kezdődő Eb egyik felkészülési állomása lesz.
Tegnap sajtótájékoztatón jelentették be, hogy szerdától szombatig Pécsett rendezik meg a nemzetközi utánpótlás vízilabdatornát, amelyre már hatodszor kerül sor. Most a 2000-ben és később születettek részére írták ki, 12 csapat indul, a házigazda PSN Zrt együttesén kívül négy szerb, két horvát, egy-egy szlovák, szlovén, dél-afrikai és olasz, valamint az újpesti fiatalok gárdája. A mérkőzésekre a belépés ingyenes.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!