Közélet

2014.04.15. 15:00

Már csaknem befejeződött a mohácsi Kossuth utca felújítása

Végeztek a szakemberek a Kossuth Lajos utca csaknem teljes hosszában az aszfaltozással, valamint már a burkolati jeleket is felfestették, így a nagy forgalmú úton a korlátozások döntő részét feloldották.

M. B. (Dunántúli Napló)

Ahonnan már levonultak a kivitelezők, bárki megtapasztalhatja, hogy tükörsima az aszfalt, gyakorlatilag olyan az út, mintha egy teljesen újat építettek volna a régi helyett.

Az utat teljes hosszában, tehát a vasúti átjárótól egészen a temetőig felújítják, a munkálatok teljes befejezése április végére várható. Az állam által finanszírozott beruházás háromszázmillió forintba kerül.

Ezzel már mindkét, a várost észak–déli irányban átszelő út európai kinézetű. Tavaly a Felső-Dunasor és a Szentháromság utcát újították fel, valamint a Kölkeden át az 56-os főútig vezető utat – ezeket használva közelíthető meg a révátkelő.  A munkálatok több mint egymilliárd forintba kerültek, szintén állami beruházás keretében kerülhetett rák sor. Az út szélessége a mohácsi részeken hat-hét méter lett, lakott területeken kívül öt és fél méter. Az építkezés részeként elbontották a kölkedi csatorna felett vezető hidat, helyette új, nagyobb teherbírásút emeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!