Sport

2014.04.21. 14:40

Michelisz egyik futamon sem maradt pont nélkül

Egy hetedik és egy nyolcadik hellyel zárta a túraautó-világbajnokság (WTCC) idei második versenyhétvégéjét Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport pilótája.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

A Marseille közelében lévő Paul Ricard versenypályán az időmérőn váltóhibával küszködött, ám ennek ellenére jó eredményt ért el a Hondával.

Az első futamon Michelisz sokáig jól tartotta magát, aztán az argentin José Maria Lópezzel folytatott csata során megsérült az autó kormányműve (30 fokos szögbe állt be), így Huff és Valente is megelőzte, s végül hetedik lett – a futamot Yvan Müller (Citroen) nyerte. A másodikon a magyar pilóta volt a tizenharmadik helyen is, de sikerült előrébb küzdenie magát, s a nyolcadikon, vagyis pontszerző helyen ért célba (José Maria López győzött Citroennel).

– Ha pozitívumot akarok említeni a hétvégével kapcsolatban, akkor az időmérőt hozhatom fel, és azt, hogy mindkét futamot sikerült befejeznünk – értékelte a franciaországi versenyt Michelisz Norbert. – Kicsit több szerencsével több pont is bekerülhetett volna a zsákba.
Az összetettben Michelisz 14 ponttal a tizedik helyen áll, López vezet (85), Sebastian Loeb a második (73).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!