Közélet

2014.05.17. 07:13

Jánoskázás lesz, a máriagyűdi zarándoklat elmarad

Mohácson szombaton és vasárnap is tart a Nepomuki Szent János ünnepség.

M. B. – H. Zs.

A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint az időjárás-előrejelzés alapján úgy készülnek, hogy minden programot megtartanak. Ennek megfelelően ma Mohácson egész nap várják a látogatókat. Délután öt órától a Millenniumi Emlékműnél vízi koncertet ad több együttes is. A jánoskázni indulók csónakjait este nyolc órakor áldják meg a Szent János Hotel előtt, a vízen járók kilenc órakor bocsátják vízre mécseseiket, majd következik a tűzijáték. Vasárnap a Nepomuki céhzászlós felvonulás a Széchenyi térről délután háromkor indul.

A Pécsi Egyházmegye közleménye alapján elmarad viszont a mára tervezett máriagyűdi zarándoklat, tekintettel a meteorológiai előrejelzésre, amely szerint nagy mennyiségű csapadék és orkánerejű szél is várható. Arra kérik mindazokat, akik szerettek volna útnak indulni, hogy saját településükön – a plébánosokkal egyeztetve – imádkozzanak együtt a zarándoklat meghirdetett mottóját szem előtt tartva a könyörület és szolidaritás gondolatának erősödéséért és az irgalmasság cselekedeteinek gyakorlásáért. A máriagyűdi bazilikában 14 órától zenés áhítat lesz Iváncsits Tamás vezetésével, 14.30-tól rózsafüzér-­imádság, 15 órakor pedig Udvardy György megyés püspök mutat be szentmisét.

Sellyén szintén elmarad a „Kincsek között élünk” kerékpártúra, amelyet idén hetedik alkalommal rendeztek volna meg. Mint Nagy Attila polgármester elmondta, a meteorológiai előrejelzés és a katasztrófavédelem figyelmeztetése alapján döntöttek úgy a szervezők, hogy nem tartják meg a túrát, azt egy későbbi időpontra halasztják. A tervek szerint június 14-én rendezik meg a programot, erről értesítették a jelentkezőket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!