Közélet

2014.05.28. 17:03

Nyáron is várja a segítséget a Szemem Fénye és a Dóri Ház

Havonta hétmillió forintot igényel a Szemem Fénye Alapítvány szolgáltatásainak, például a Dóri Háznak, a gyermek-betegszállításnak a biztonságos működtetése, tájékoztatta lapunkat Gyura Barbara, az alapítvány vezetője.

B. A. (Dunántúli Napló)

Ugyanakkor hozzátette: mára sajnos tartalékaik elfogytak, a hazai civil szféra egészére jellemző ugyanis, hogy késő ősztől tavaszig kapják a legtöbb támogatást, míg nyáron szinte leállnak az adományozások (az alapítvány számlaszámai a Szemem Fénye honlapján elérhetőek).

A súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermekeket ellátó Dóri Ház költségei viszont ilyenkor magasak, hisz a nyári időszakban általában több gyermekről kell gondoskodniuk.

Gyura Barbara közölte: habár az otthoni gyermekhospice állami finanszírozása áprilissal elindult, az néhány tízezer forintot jelent havonta, miközben négy embert fel kellett venniük, de ahhoz szükséges lépcsőt jelent, hogy a jövőben a Dóri Ház mint fekvőbeteg-intézmény is állami támogatást kaphasson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!