Sport

2014.05.30. 13:57

Harazin Tamás jött, Csabay Ádám és Nagy Krisztián továbbállt

Újabb kosarassal erősített a PVSK-Pannonpower férfi kosárlabdacsapata: a baranyaiak ugyanis mindenben megegyeztek az elmúlt négy szezonban Szombathelyen kosarazó Harazin Tamással.

F. Z. (DUnántúli Napló)

Meglehet, hogy a huszonkilenc éves, 204 centiméter magas bedobót elsőre nem sorolnánk a húzóemberek közé, hiszen a Falco színeiben eltöltött idények során átlagban hét pontot és három lepattanót számlált, ám a pécsiek edzője, Csirke Ferenc szerint sokkal több van benne, mint amit eddig mutatott.

– Azt gondolom, hogy nálunk kiteljesedhet. Részint minden valószínűség szerint sokkal több időt fog a pályán tölteni, mint az előző szezonokban, részint pedig sokkal több támadási és védekezési feladatot is fog kapni. Alapvetően egy olyan kosarast kerestünk, aki a palánk alatti játékban erős, aki jól lepattanózik, s aki mozgékony is, mivel erősíteni szeretnénk a gyors indításainkat. Harazin Tamás szerintem ilyen játékos, úgyhogy én biztos vagyok abban, hogy komoly erősítésnek nevezhetjük őt.

Hogy a vezetőedző mennyire komolyan számol Harazin Tamással, azt az is jól mutatja, hogy a bedobóval két éves szerződést kötött a klub.
A „bevételi” oldalra tehát Veljko Budimir után Harazint is feljegyezhetjük – ezzel párhuzamosan azonban Kovács Péter után újabb távozókról is be kell számolnunk. Eldőlt, hogy a következő szezonban már nem pécsi színekben kosarazik nagy Krisztián és Csabay Ádám: előbbi Nyíregyházán, utóbbi Jászberényben folytatja pályafutását. Ahogy a fentiekből is kiderül, Nagy Krisztiánt Harazin Tamás fogja pótolni a következő szezonban, Csabay posztjának betöltésére pedig még keresi a megoldást a PVSK vezetése.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!