Sport

2014.06.05. 15:22

A PMFC legjobbjai: Koller, Szatmári, Romics

A PMFC-MATIAS labdarúgócsapatának két játékosa, Fodor Ferenc és Eke Uzoma is bekerült a sportnapilap által összeállított Év csapatába. Szerencsére sokan nyújtottak remek teljesítményt a piros-feketéktől, s az általunk készített rangsorban Koller Krisztián végzett az élen, megelőzve Szatmári Lórándot és Danijel Romicsot.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A PMFC-MATIAS-nál a szezon legnagyobb felfedezettje Koller Krisztián volt – a 30 éves középpályás... A kacskaringós út után nevelőegyesületéhez visszakerülő futballista kiváló szezont produkált, s teljesítménye értékelésekor az élre kívánkozik egy tény: tizenkét gólt szerzett! Mindezt úgy, hogy nem csatár, sőt, általában nem is támadó középpályásként szerepelt, hanem szűrőként volt ilyen eredményes. Mint kiderült, kiválóan lő távolról (a Debrecen ellen hazai pályán lőtt második gólja élményszámba ment: futtából, 17 méterről a jobb felsőbe talált), és remek ütemben ér az ellenfél kapuja elé a pontrúgások során. De nem csak a gólszerzésben jeleskedett. Óriási a munkabírása, ami a szűrő posztján az egyik legnagyobb erény, mind a támadásból, mind a védekezésből kivette a részét, sokat melózott. Igazi megszállott, aki ráadásul jó csapatember – biztosan hiányozni fog az öltözőből.

A képzeletbeli ezüstérmet lapunktól Szatmári Lóránd kapja. Elsősorban azért, mert mélyről indulva a szezon során eljutott odáig, hogy a régi Szatmárit idézte, kihozta magából közel a maximumot, kiválóan irányított, vezéregyéniséggé vált, a csapat esze, mozgatórugója volt a pályán. Ő az, akitől a szurkolók olyan megoldásokat láthatnak, amelyek tapsot érdemelnek: kreatív, váratlan húzásokra képes, finom, szép cselei csak az ellenfeleknek nem tetszettek. Jól lát a pályán, és rengeteg jó „zsugát” adott társainak. Nem mellesleg rúgott három gólt és néhány gólpassz is fűződik a nevéhez – nem véletlen, hogy a válogatottnál is számításba vették.

A harmadik helyet szerintünk Danijel Romics érdemelte ki. Játéka talán nem volt olyan feltűnő, mint az előbb említett két társáé, de szinte hibátlan teljesítménye legalább annyira kellett a csapat sikeréhez. A horvát futballista még mindig csak 21 éves – s ilyen fiatalon nyújtott gyakorlatilag kifogástalan produkciót. Pedig a Lőrincz Emil és Márton Gábor alkotta szakmai stáb nem kímélte, rögtön a mély vízbe dobta, ahol abszolút megállta a helyét, nem is kellett „kihozni a partra”. Kezdőként játszotta végig az egész szezont, ráadásul úgy, hogy mindössze öt sárgát kapott. Ez is jelzi, hogy az esetek túlnyomó többségében szabálytalanság nélkül, tisztán szerelt. Az a fajta belső védő, aki olvassa is a játékot, kiváló fizikai adottságokkal van megáldva, jól helyezkedik, jó az ütemérzéke – ha így folytatja, nagyon szép jövő előtt áll.

Persze folytathatnánk a sort, hiszen szinte minden pécsi játékos dicséretet érdemel. Ott van például Fodor Ferenc, aki szintén kiváló szezont produkált, vagy a két tehetség, Márkvárt Dávid és Kővári Róbert, a megbízható idősebbek, mint Balogh Béla, Mohl Dávid, a századik élvonalbeli meccsét a Haladás ellen játszó Horváth Adrián. Szóval van, lehet kikről beszélni, amikor az elmúlt idény jó teljesítményeit elevenítjük fel – nagyon bízunk benne, hogy így lesz ez a következő szezonban is.

Jó csapat a mostani PMFC!

Márton a Sport Állandó Választottbírósághoz fordul

Amint azt lapunk tegnapi számában is megírtuk, a PMFC 100 ezer forintos büntetést kapott az MLSZ-től, mert határidőre nem teljesítette edzőjével, Márton Gáborral szemben fennálló pénzügyi kötelezettségét. A történet azonban itt nem áll meg, ugyanis a tréner és jogi képviselője, dr. Katzirz Béla, illetve a klub között nincs egyetértés a tartozás mértékét illetően – elszámolási vita alakult ki. Dr. Katzirz Bélától megtudtuk, emiatt az edző jogi úton igyekszik érvényt szerezni igazának, s a Sport Állandó Választottbírósághoz fordul.

Az ügyvéd lapunknak hozzátette, Koller Krisztián szintén az MLSZ fegyelmi bizottságához fordult, mert nem történt meg a teljes elszámolás, miután azonnali hatállyal szerződést bontottak vele.

A házi góllövőlista

12 gólos: Koller Krisztián

5 gólos: Pölöskey Péter

4 gólos: Kővári Róbert
 Mohl Dávid

3 gólos: Miroszlav Grumics
 Szatmári Lóránd

2 gólos: Márkvárt Dávid
 Fröhlich Roland
 Danijel Romics

1 gólos: Fodor Ferenc
 Eke Uzoma

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!