Közélet

2014.06.19. 15:16

A Duna szigeti oldalán is leaszfaltozzák a töltést

A kerékpárosok és motorosok ingyen használhatják majd az árvízvédelmi töltést a Duna szigeti oldalán, amit teljes egészében szilárd burkolattal látnak el.

M. B.

Így lényegében az országhatártól Homorúdon, Újmohácson át Dunafalváig, majd onnan tovább Bajáig egy teljesen új út épül. A szakaszt az autósok – például a sátorozni indulók – is igénybe vehetik, nekik azonban ehhez töltéshasználati engedélyt kell váltaniuk. Mindezzel a járművekkel eddig egyáltalán nem vagy csak nehezen megközelíthető folyóparti szakaszok is elérhetővé válnak, mindazonáltal árvizek esetén a védekezésben részt vevő teherautók is könnyebben tudnak közlekedni.

A már zajló beruházás a Duna-projekt keretein belül valósul meg a vízügyi igazgatóság irányítása mellett. Célja elsősorban ugyan az árvízi védművek erősítése, azonban szinte bizonyos, hogy egyúttal a turizmus élénkítését is szolgálják a harmincöt kilométeres hosszúságú szakaszon folyó építkezések.

Ezek során, ahol szükséges, az aszfaltozás előtt pótolják a töltés magasságát, javítják az állékonyságát lankásabb rézsűk kialakításával, a szivattyútelepeken felújítják a  nyomócsöveket, az aknákat, valamint a tolózárakat.

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!