Közélet

2014.06.27. 14:16

Nyári programok a Balokány-ligetben

A pécsi Balokány és a Pepita Kultúrtér számtalan izgalmas programnak ad otthont a nyáron.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

Július közepén nyit meg az új közösségi kávézó, barátságos körülményekkel: a liget fái alatt az olvasósarok könyveit, folyóiratait lehet majd bújni, miközben a legkisebbek a nekik kialakított játszókuckóban foglalhatják el magukat. Augusztus 11–15. között nyári napközis tábort tartanak: a Lurkó Kalandtáborba nyolc és tizenkét év közötti gyerekeket várnak, akik szívesen ismerkednek meg a Balokány sokszínű élővilágával, és szeretnek barkácsolni, kirándulni, sportolni.

A programok néhány kivételtől eltekintve ingyenesek, az újdonságokról pedig folyamatosan felvilágosítást adnak a facebook.com/pepita.kulturter oldalon. Az, hogy „Pécs zöld szívében” ennyiféle rendezvény valósulhat meg, annak köszönhető, hogy a város civil szervezetei széles körű összefogásba kezdtek: önkéntes munkával rendbe hozták a hosszú évekig elvadult ligetet, majd pályázat révén sikerült felújítani az egykori Pepita diszkót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!