Közélet

2014.06.27. 09:01

Erdei ízek a Mecsekerdőben

Kukoricamálé, medvehagymás szendvics, salátaboglárka-virágos erdei saláta vagy porcsinos gazsaláta, cukorborsóból, erdei gombából készült krémekkel, frissen sütött péksüteményekkel, zöld ivólével, gyógyteákkal és gyógygombákkal – a közelmúltban ezekből állt a reggeli a Mecsekerdő Zrt. Kövestető Vendégházában. Az ökobüfét, falusi vendégasztalt a Mecsek Zöldutas együttműködés keretében kínálták a vendégeknek.

BAMA

A helyi termelők saját kertjükből, rétekről, az erdőből gyűjtik a szezonális alapanyagokat - gyümölcsöket, zöldségeket, gazokat, virágokat –, ami éppen adatik vagy amit tartósítószer-mentesen eltettek télire. Hagyományos és újdivatú étkeket kínálnak, italaik között megtalálhatók a gyógyteák és házilag készített csigerek is. A munkareggelin, konferencián, rendezvényeken feltálalt „Ökocsali” a Mecsekerdő Zrt. vendégházaiban is elérhető – külön kérésre. Hiszen a lelket megnyugtató, feltöltő környezet – a friss levegő, madárdal, zajtól távoli csodás erdők – mellett a testnek is meg kell kapnia a magáét: a tiszta, egészséges, finom ételeket, a helyi alapanyagokból készült vadkülönlegességeket, a szauna, jakuzzi által felpezsdült sejteket.

Baranya megyében a város lüktetésétől eltávolodva nem kell sokáig keresgélni a kényelmes, színvonalas erdei szállások után: Kövestetőn, Mészkemencén, Nagymátén és Sasréten vendégház, Orfűn és Sikondán turistaház, Sásvölgyben és Sasréten ifjúsági szállás, a Mecsek erdeiben pedig a számos kulcsosház mindenki előtt nyitva áll. A házak környékén a vendégek akár gyalogszerrel is bebarangolhatják a Mecsek és a Zselic gyönyörű tájait, a tanösvényeken megismerhetik a természeti értékeket, nevezetességeket, utazhatnak kisvasúton, lovas kocsin, biciklin. A világ e csendes zugaiban a legtöbb helyen még térerő sincs – csak internetes kapcsolat –, így az erdőben található szálláshelyek kellemes, nyugodt pihenést biztosítanak, de rendezvények, konferenciák megtartására is lehetőséget kínálnak a családok, baráti társaságok, iskolai csoportok, munkahelyi közösségek számára.

Különleges erdei kalandok különböző kedvezményekkel

Kedvezményes áron igénybe vehető erdei szállások a Mecsekben és a Zselicben, Mecsextrém Park-belépők, nyári táborok és Naturalé – azok számára, akik legalább egy alkalommal ellátogattak a Mecsekerdő Zrt. szálláshelyeire vagy az erdei kalandparkba, és kérelmezték a Klubkártya-tagságot. A fából készült Mecsekerdő Klubkártya felmutatásával a szálláshelyek, a Mecsextrém Park egész napos belépőjének árából és az erdőgazdaság által szervezett programok díjából 20, a Naturalé gyümölcslevek árából pedig 10 százalék kedvezményben részesül tulajdonosa. Az igénylőlap és a részletes felhasználási feltételek megtalálhatók a www.mecsekerdo.hu/klubkartya oldalon.

A Mecsekerdő Klubkártyával igénybe vett szolgáltatás akár Mecsekerdő Utalvánnyal is kiegyenlíthető. Az 5000 és 10 000 forintos ajándékutalvánnyal fizethetünk a Mecsextrém Kalandparkban, az erdőgazdaság valamennyi szálláshelyén, felhasználhatjuk a vadászati szolgáltatásokra, időszakos erdei táborokra (Mecsextrém Park, Kikerics Erdészeti Erdei Iskola, Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola), de vásárolhatók vele a Mecsekerdő Zrt. által előállított Naturalé gyümölcslevek is. Az utalvány szabadon átruházható, így akár ajándékba is adható. Tehát születésnapra, nászajándékba – minden alkalomra tökéletes! www.mecsekerdo.hu/mecsekerdo-utalvany

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!