Sport

2014.07.11. 18:03

Kiss Virág és Nagy Dorottya is kiváló teljesítményt nyújtott

Szenzációs eredményt ért el a magyar U17-es női kosárlabda-válogatott azzal, hogy bronzérmes lett a Csehországban megrendezett világbajnokságon – csak az Egyesült Államok és Spanyolország előzte meg. A sikerben három pécsinek is nagy szerepe volt: Kiss Virág és Nagy Dorottya játékosként, Szentendrei Áron edzőként volt részese a kiváló szereplésnek.

K. M. A. – H. L. (Dunántúli Napló)

Ha minden így megy tovább, jó játékos lesz belőle. Nagyon jó. Akit egy korosztályos világbajnokságon beválasztanak az All Star csapatba, s aki mindössze tizenhat évesen rendszeresen játszik a felnőttbajnokságban, abba tényleg szorult tehetség.

A PEAC-Pécs centere, Kiss Virág csodálatos teljesítményt nyújtott a csehországi vb-n, nagy szerepe volt abban, hogy a magyar csapat végül bronzérmes lett. Sok pontot dobott, sok lepattanót szerzett – a bronzmérkőzésen például a házigazdák ellen dupla-duplát ért el 21 ponttal és 10 lepattanóval. Mindezek után nem csoda, hogy a torna legjobb játékosai közé került.

– Hatalmas dolog, hogy egy évvel fiatalabbként bekerülhettem a világbajnoki All Star csapatba! – mondta lapunknak Kiss Virág, aki persze centerként nem is olyan kicsi, 194 centis. – Azt hiszem, ilyen örömet még soha nem éreztem. Mindenképpen szerettem volna a lehető legtöbbet kihozni magamból, és meccsről meccsre egyre jobban teljesíteni. Ahogy sorban nyertük a mérkőzéseket, megcsillant a remény, hogy akár érmet is szerezhetünk. A bronzmeccs előtt aztán arra gondoltam, elképzelhető, hogy soha többet nem lesz alkalmam éremért játszani egy világbajnokságon, így nem volt kérdés számomra, hogy a maximumot kell nyújtanom.

A csapat célja a legjobb nyolc közé kerülés volt – ezt jócskán túlteljesítették. S hogy mi lehet Kiss Virág célja?

– A céljaim változatlanok, szeretnék Euroliga-szintű játékos lenni – árulta el, hozzátéve, hogy világbajnoki bronz ide, All Star csapattagság oda, ajánlatokkal nem kezdték el bombázni.

A magyar válogatottban egy másik pécsi játékos is kitett magáért: Nagy Dorottya kiváló teljesítményt nyújtott. A PVSK játékosa, aki most szerződik a PINKK-Pécs 424-hez, a bronzmérkőzésen alig maradt le Kiss Virágtól, 18 pontot szerzett.

– Tizenhét éves, 184 centi magas, 75 kilós vagyok, tíz éve kosarazom, végig a PVSK-ban voltam – mutatta be kérésünkre önmagát. – Kellemes meglepetés volt a vb-szereplésünk, Csehországban csak örömben volt részünk.

A fiatal tehetségnek még lett volna két esztendeje a vasutasok utánpótláscsapatánál, a juniorban kosarazhatott volna, de a PINKK-Pécsi 424-hez igazol, a bajnokcsapatnál a felnőttek között játszik majd.

– Nagyon várom már ezt, a 3-as és a 4-es poszton vagyok bevethető – jegyezte meg. – Sok mindenben kell még fejlődnöm, elsősorban fejben.

Sűrű a programja, ennek részeként augusztusban Kínában lesz, 10–29. között Nankingban az ifjúsági olimpián kosarazik a magyar válogatott tagjaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!