Sport

2014.07.19. 11:14

PEAC-Pécs: Hurst a negyedik külföldi

Megvan a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának negyedik légiósa is: a korábban Győrben játszó Natalie Hurst a következő szezonban Zseljko Djokics együttesét erősíti.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A két magas ember, az amerikai Destiny Williams és a szerb Tina Jovanovics leigazolása után már csak egy légiós hiányzott a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának keretéből – amint azt lapunkban annakidején megírtuk, Nevena Jovanovics korábban szerződést hosszabbított, így már csak egy hely maradt. Mostanra eldőlt, irányító posztra is megtalálta az előző szezon bajnoki ezüstérmese, Magyar Kupa-győztese a megfelelő játékost: Natalie Hurst lesz a következő idényben Zseljko Djokics együttesének karmestere.

Hurst nem ismeretlen a pécsi szurkolók előtt, hiszen játszott már Magyarországon. A Győr légiósa volt az ausztrál válogatott játékos, s pályára lépett a bajnokság során a Lauber Dezső Sportcsarnokban is.
– Győrben annakidején nagyon jó mutatókat produkált, de nem csak ezért esett rá a választásunk – mondta Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója. – Tipikus irányítót szerettünk volna igazolni, aki nagy munkabírású, a gólszerzésben és a társal kiszolgálásában is jeleskedik. Hurst pedig éppen megfelel ezeknek az elvárásoknak.

Hurst legutóbb Törökországban kosarazott, előtte pedig hazájában a Canberra együttesében kosarazott, ahol Abby Bishop csapattársa volt. Miután az ausztrál válogatott tagja, minden bizonnyal részt vesz majd a törökországi világbajnokságon – a szerződése csak október 1-től érvényes, így a torna különösebb problémát nem okozhat Pécsre érkezésével kapcsolatban. (Érdemes megjegyezni, hogy a PEAC-Pécs két játékost ad a szerb válogatottnak, Nevena Jovanovics és Szanja Orozovics is tagja hazája nemzeti csapatának.)
– A tavalyinál szűkebb anyagi kerettel dolgozunk majd a következő szezonban, ennek ellenére úgy vélem, jól sikerült összeválogatnunk a légiósokat, persze ez igazából csak a szezon során derül ki – fogalmazott Mészáros Zalán. – Igaz, hogy kevesebb profi játékost tudunk megfizetni, de ennek következtében több lehetőség nyílik a fiatalok előtt, ami amúgy is egybevág a klub filozófiájával.
Arra egyelőre nem lehet konkrét választ adni, hogy mire lehet majd képes a PEAC-Pécs a következő szezonban, hiszen a Sopront kivéve a többi rivális kerete még képlékeny. A célokat tehát még nehéz lenne megfogalmazni, ám az biztos, hogy a bajnokságban a legjobb négybe kerülésnél alább nem szeretnék adni Raksányiék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!