Közélet

2014.07.30. 08:24

Özönvízszerű eső jöhet

Szerda délután délnyugat felől egy vonalba rendeződő zivatarrendszer éri el az országot. Előbb a Dunántúlon, az esti, késő esti órákban már az ország középső részén is heves zivatarok alakulhatnak ki.

bama.hu, met.hu

Baranya megyére is a várható heves zivatarok miatt narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetéseket adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. (A fenti képen: a met.hu automatikus előrejelzése.)

Eleinte csak elvétve, majd a nap második felében (főként késő délutántól, estétől) délnyugat felől egyre többfelé alakul ki zivatar, sőt délnyugatról észak, északkelet felé mozgó zivatarrendszer is létrejön.

A zivatarokat elszórtan felhőszakadás (csapadék: 30-55, kis eséllyel > 60 mm), helyenként jégeső (néhol akár 2-3 cm fölötti jégmérettel) és viharos (60-80 km/h ) szél kísérheti, egy-egy heves zivatargócban károkozó (80-90 km/h) szélroham is lehet.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!