Sport

2014.08.17. 18:08

A szervezett szurkolói csoportok tiltakoznak: ne legyen kötelező a kártya!

A Pécsi MFC szervezett szurkolói csoportjai nevében a „Szélsőséges Alternatíva Pécs” a közelmúltban levelet adott át a klub ügyvezető igazgatójának, Győri Jánosnak.

BAMA

A drukkerek a szurkolói kártya kötelező jellegű bevezetése ellen tiltakoznak, s arra kérik a pécsi ügyvezetőt, az NB I.-es bizottság augusztusi ülésén a többi klubbal közösen kezdeményezzék a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségénél, hogy a szurkolói kártya kiváltása önkéntes legyen.

„A magyar szurkolói szervezetek legfőképpen az adatnyilvántartás és az adatok védelme miatt tiltakoznak a szurkolói kártya ellen, ugyanis köztudomású, hogy ahol van kártya, ott mindennaposak az adatokkal való visszaélések. Ha önkéntesen vezetnék be a klubok, és nem lenne visszaélés, úgy a bizalom is meglenne, s egy-két év alatt szinte mindenki kiváltaná, aki rendszeresen mérkőzésre jár. Az évente egyszer-kétszer kilátogatónak pedig meg kellene hagyni még akkor is a névre szóló jegy váltásának lehetőségét.” – áll a levélben.

A szurkolók hozzáteszik, az eddigi tapasztalatok alapján értik és tapasztalták, hogy nem működött a névre szóló jegyértékesítési rendszer, de szerintük nem az a megoldás, hogy bevezetik a szurkolói kártyát, hanem az, hogy példát vesznek azokról, akik a jegyértékesítést 10 másodperc alatt meg tudják oldani.

A kártya bevezetése miatti tiltakozás megjelenítéseként a drukkerek fehér pólóban járnak majd a mérkőzésekre. Amennyiben pedig (szeptember 15-től) valóban kötelező lesz a kis igazolvány, akkor elképzelhető, hogy a szervezett szurkolói csoportok felfüggesztik a mérkőzésre járást.

A teljes levelet itt olvashatja:

PMFC - Sport Kft.
Győri János ügyvezető igazgató úr részére
7633 Pécs, Stadion u. 2.
Tisztelt Ügyvezető úr!

A Pécsi MFC szervezett szurkolói csoportjai nevében és felhatalmazásával fordulunk Igazgató úrhoz.

2014. augusztus elején értesültünk arról, hogy az MLSZ júniusi elnökségi ülésén határozat született arról, hogy az NB1 valamennyi stadionjában kötelező módon a kluboknak be kell vezetniük a szurkolói kártyát 2014 szeptember 15-i hatállyal.

Ezzel az alábbiak miatt egyetérteni nem tudunk, sőt kifejezetten tiltakozunk a diktátum jellege miatt.

Tudomásunk szerint az MLSZ a magyar bajnokság és kupasorozatok versenyrendszerének kiírója. Ebből adódóan a klubok elfogadták az MLSZ szabályzatait, határozatait, mint a mérkőzések szervezői. Azonban az MLSZ szervezete a magyar klubok összessége. Az NB1-es klubok érdekeit hivatott képviselni az NB1 bizottság, akinek a javaslatait az MLSZ elnöksége köteles meghallgatni, s figyelembe venni. Ezért kérjük Ön, mint a PMFC-Sport Kft. ügyvezetője javasolja az NB1 Bizottság augusztusi ülésén, hogy a klubok kezdeményezzék az Elnökségnél, hogy a szurkolói kártya bevezetése ÖNKÉNTES legyen.

A magyar szurkolói szervezetek legfőképpen az adatnyilvántartás és az adatok védelme miatt tiltakoznak a szurkolói kártya ellen, ugyanis köztudomású, hogy ahol van kártya, ott mindennaposak az adatokkal való visszaélések (amely visszaélések komoly aggodalmat keltenek a szurkolókban, családjaikban, esetenként munkahelyükön, valamint politikai megkeresésekre is lehetőséget ad az adatok használata- márpedig a sportban nincs helye a politikának).

Ha önkéntesen vezetnék be a klubok, és nem lenne visszaélés, úgy a bizalom is meglenne, s egy-két év alatt szinte mindenki kiváltaná, aki rendszeresen mérkőzésre jár. Az évente egyszer kétszer kilátogatónak pedig meg kellene hagyni még akkor is a névre szóló jegy váltásának lehetőségét.

Az eddigi tapasztalatok alapján értjük és tapasztaltuk, hogy nem működött a névre szóló jegyértékesítési rendszer, de nem az a megoldás, hogy akkor bevezetjük a szurkolói kártyát, (ami sehol nem vált be Európában) hanem az, hogy példát veszünk azokról, tőlünk nyugatra, északra, hogy ők hogyan tudják 10 mp alatt mindezt megoldani.

Azt is meg kell érteni, hogy ha egységes egy versenyrendszer és azok szabályzatai, akkor nem lehet egyik stadionban 3, a másikban 5, a harmadikban 7 stb., azaz ahány klub, annyiféle adatot kérni.

A szurkolói csoportok tiltakozásuk megjelenítéseként fehér pólóban járnak a mérkőzésekre, s nagy örömünkre felhívásainkkal sokan egyetértenek az oldal lelátókon is.

Javasoljuk a klubvezetésnek, hogy ahogy már levelünkben említettük, most nyomatékosítjuk, hogy Ön, mint a PMFC-Sport Kft. ügyvezetője javasolja az NB1 Bizottság augusztusi ülésén, hogy a klubok EGYSÉGESEN kezdeményezzék az Elnökségnél, hogy a szurkolói kártya bevezetése ÖNKÉNTES legyen.

Amennyiben a jelenlegi diktátum (kötelező szurkolói kártya) bevezetésre kerül, akkor a szervezett szurkolói csoportok megfontolják, - hogy fájó szívvel, de olyan döntést hozzanak, - hogy felfüggesztik a mérkőzésre járást.

Üdvözlettel:
„Szélsőséges Alternatíva Pécs”
Pécs, 2014 augusztus 14.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!