Közélet

2014.08.18. 19:08

Politikai csata dúl a Tüke Busznál, vagy valami más?

Feljelenti Árki Sándort, a Tüke Busz vezérét Hofekker Ferenc, a cég szakszervezetise. Előbbi azt állítja, hogy tönkretenné a céget az utóbbi. Közlemények halomra.

Dunántúli Napló

A napokban közleményt adott ki Árki Sándor, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója, amelyben beszámol arról, hogy információik szerint Hofekker Ferenc, a cég szakszervezeti vezetője megpróbálta ellehetetleníteni a Tüke Busz Zrt-t, mint közszolgáltatót, veszélyeztetve ezzel Pécs közösségi közlekedését és a buszsofőrök munkáját is.

„Hivatalos dokumentumokkal rendelkezünk erről a tényről, amelyekből az is kiderült, hogy mindezt önös érdekből teszi, egészen pontosan pénzért. Ilyen manőverekkel próbál ugyanis hozzájutni néhány ezer forintos tiszteletdíjhoz, amely a PK Zrt. felügyelő bizottsági pozíciójáért illeti meg.” A vezérigazgató fegyelmi vizsgálat megindítását rendelte el, ám tekintettel arra, hogy a szakszervezeti vezető képviselőjelöltként indul az önkormányzati választásokon, a vizsgálatot október 13-ig felfüggesztette.

Hofekker Ferenc válaszában azt írja: „Becsületsértésért, rágalmazásért és jó hírnevem megsértéséért feljelentem Árki Sándort, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatóját, amiért azt állította: néhány ezer forintért, önös érdekből megpróbáltam ellehetetleníteni a pécsi busztársaságot... nem tudok másra gondolni, mint hogy valakik nagyon félnek tőlem és attól, hogy októberben képviselőként is jelen lehetek a pécsi közéletben. Természetesen tudom azt is, hogy mitől félnek, és megígérhetem: hamarosan a – számukra – kínos ügy részleteit is nyilvánosságra hozom.

Lássuk akkor a teljes közleményeket:

A szakszervezet vezetője tönkretenné a Tüke Buszt

Értesültünk arról, hogy Hofekker Ferenc, cégünk szakszervezeti vezetője megpróbálta ellehetetleníteni a Tüke Busz Zrt-t, mint közszolgáltatót, veszélyeztetve ezzel Pécs közösségi közlekedését és a buszsofőrök munkáját is.

Július 29-i keltezésű, hivatalos dokumentumokkal rendelkezünk erről a tényről, amelyekből az is kiderült, hogy mindezt önös érdekből teszi, egészen pontosan pénzért. Ilyen manőverekkel próbál ugyanis hozzájutni néhány ezer forintos tiszteletdíjhoz, amely a PK Zrt. felügyelő bizottsági pozíciójáért illeti meg.

A megismert dokumentumok és tények alapján a tegnapi nappal elrendeltem Hofekker Ferenccel szembeni fegyelmi vizsgálat megindítását, illetve ennek jogi előkészítését, hiszen tettének súlyos munkajogi következményei vannak.

A mai napon azonban arról értesültem, hogy Hofekker Ferenc a pécsi baloldali pártok és szervezetek támogatását élvezve, politikai szerepre készül, képviselőjelöltként indul az önkormányzati választásokon. Ezért úgy döntöttem, hogy a fegyelmi eljárást és vizsgálatot október 13-ig felfüggesztem, amennyiben ebbe Hofekker Ferenc beleegyezik.

Teszem ezt azért, mert bár felháborítónak és erkölcsileg mélyen elítélendőnek tartom, hogy kerülőutakon és hátsó ajtókon keresztül próbálta tönkretenni azt a céget, amely munkát és megélhetést nyújt a számára, megpróbálta tönkretenni a romjaiból fáradságos munkával újra felépített pécsi közösségi közlekedést és megpróbálta veszélybe sodorni kollégái állását és munkahelyét, úgy gondolom, ennek a vizsgálatnak mindenféle politikai érdeken felül kell állnia.

A Tüke Busz Zrt-nél eddig sem volt és ezután sincs helye a politikának, nincs helye önös politikai érdekeknek, mert a közösségi közlekedés olyan közügy, amelynek mindig az aktuális politika felett kell állnia!

Csak reménykedni tudok abban, hogy Hofekker Ferenc eddigi és ezutáni sajtóban és a nyilvánosságban tett kijelentéseit nem személyes politikai ambíciói, céljai és érdekei vezérelték és vezérlik, hanem azon munkavállalóknak az érdekképviselete, akik belé helyezték a bizalmukat. Árki Sándor

És a válasz:

„Valakik nagyon félnek tőlem”
 
Becsületsértésért, rágalmazásért és jó hírnevem megsértéséért feljelentem Árki Sándort, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatóját, amiért egy a napokban megjelent közleményben azt állította: néhány ezer forintért, önös érdekből megpróbáltam ellehetetleníteni a pécsi busztársaságot.
 
Mivel a közlemény egy nappal azután jelent meg, hogy hivatalosan is az őszi önkormányzati választás egyik jelöltje lettem, nem tudok másra gondolni, mint hogy valakik nagyon félnek tőlem és attól, hogy októberben képviselőként is jelen lehetek a pécsi közéletben. Természetesen tudom azt is, hogy mitől félnek, és megígérhetem: hamarosan a – számukra – kínos ügy részleteit is nyilvánosságra hozom.
 
Ha nem félnének, nem tettek volna ilyen kétségbeesett kísérletet arra, hogy ellehetetlenítsenek. Egy kísérletet arra, hogy teljesen feleslegesen megpróbáljanak szembeállítani azokkal, akikért hosszú éve dolgozom: a pécsi tömegközlekedési társaság munkavállalóival, bárhogy hívják éppen a céget, és az utasokkal is.
 
Azoknak, akik a fenti közlemény mögött állnak, csak annyit köszönhetek, hogy hangosabban indul a kampányom, mint e nélkül remélhettem volna. A többiről majd a bíróság dönt. Hofekker Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!