Kék hírek, bulvár

2014.08.19. 08:05

A munkaadón hajtották be az alkalmazott tartozását

Egymillió forintot emeltek le egy munkáltató bankszámlájáról, mert nem vonták le az adótartozást az alkalmazott béréből.

K. E. (Dunántúli Napló)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Baranya megyei végrehajtói egymillió forintot inkasszáltak egy munkáltató bankszámlájáról, mivel az adóhivatal többszöri felhívása ellenére sem vonta le egyik alkalmazottjának adótartozását annak munkabéréből.

Az inkasszó előzményeként a munkabérletiltást a munkáltató átvette, azonban a teljesítést nem igazolta vissza, a megadott számlára a levont munkabér összegét nem utalta át, és a letiltás jogszabályi akadályáról sem értesítette az adóvégrehajtót. A munkáltató az alkalmazottjának rendszeresen munkabért fizetett, ennek ellenére a letiltásban foglaltaknak nem tett eleget, ezért őt az adóhivatal határozattal kötelezte az elmulasztott egymillió forintos levonás megfizetésére.

A munkáltató fizetési kötelezettségét önként szintén nem teljesítette, ezért az adóvégrehajtó a tartozást a munkáltató fizetési számlájára kibocsátott inkasszó révén hajtotta be. A letiltásra vonatkozó szabályok be nem tartásakor azzal kell számolniuk a munkáltatóknak, hogy a NAV rajtuk mint mögöttes felelősökön hajtja be harmadik személlyel – ebben az esetben az alkalmazottal – szembeni követeléseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!