Kék hírek, bulvár

2014.08.28. 12:21

Halálos gyermekgázolás: egy év fogház az ítélet

Nem jogerősen egy év fogházra ítélte a Pécsi Járásbíróság a napokban azt a huszonkét éves férfit, aki 2012-ben Pécs-Vasason elgázolt egy kisfiút. A gyermek belehalt a sérüléseibe.

M. B.  (Dunántúli Napló)

A fogház a legenyhébb büntetés-végrehajtási fokozat, az erre ítéltek időszakosan többek között eltávozást is kaphatnak.
A döntés indoklása során elhangzott, a gyermek maga is szabályt szeget azzal, hogy a járda helyett az út szélén gyalogolt. Az autós terhére szólt viszont, hogy a megengedett negyven helyett több mint ötvennel hajtott, valamint az is, hogy már korábban is követett el szabálysértést.  

Az ügyész súlyosításért, a vádlott védője enyhítésért, felfüggesztett büntetés kiszabásáért fellebbezett, így a végső szót a törvényszéken mondják majd ki.  
A megrázó tragédiáról lapunkban is beszámoltunk. A szülők a kórházban úgy döntöttek, felajánlják gyermekük szerveit, hogy ezzel mások életét megmenthessék, s ezzel az elhatározásukkal három gyermek életét valóban meg is mentették. Később arról értesítették őket, hogy egy tizenhat éves fiú kapta meg a máját, egy hatéves kisfiú a veséjét, míg a szívbillentyűkkel egy szívbeteg kislány élhet tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!