Közélet

2014.08.28. 14:52

Újabb változások a pécsi buszközlekedésben

Változik a menetrend. Érdemes megnézni, hogy jó buszra szálljunk hétfőtől.

zsj

Szeptember elsejétől indul az iskola, így a menetrend is változik. Nézzük is, mi változik. A legfőbb változás, hogy több vonalon gyakoribb buszközlekedésre, kevesebb várakozási időre lehet majd számítani - írja a Tüke Busz Zrt. Alább szemlézzük a fontosabb tudnivalókat (frissítve: a menetrendváltozás összes részletét tartalmazó előterjesztés dokumentumai itt tekinthetők meg).

* Új járat indul 31-es jelzéssel a Főpályaudvar – Vásárcsarnok – Kórház tér – MTA-székház – Tettye útvonalon. A járat csúcsidőben indul 20 percenként.
* Változik a jelenleg 20-as, 20A-as és 120-as járatok útvonala. Az itt közlekedő buszok új számozást; 21-est, illetve 121-est, illetve új vonalvezetést is kapnak.
* Újdonság továbbá, hogy a 27-es és a 28-as vonalon reggel több járat Deindolból, Nagydeindolból illetve Szentkútról indul, így az ürögi, deindoli térségből is közvetlen kapcsolatot biztosítunk a Szigeti út felé.

Megállóhely átnevezés: Kürt utca helyett Klinikák. Érintett vonalak: 30, 130, 30Y, 55 és 155.
Változó vonalak: 20, 20A, 120, 27, 28.
Új vonal: 31, 140, 141, 155.

31-es vonal - ÚJ
Főpályaudvar – Vásárcsarnok – Barbakán – MTA-székház – Pálosok – Tettye. Új megállók is létesülnek a Kisszkókó dűlőnél, a Petőfi háznál és a Surányi Miklós úton, valamint egy megálló pár a Csillagvirág utcánál, továbbá a Damjanich utcában északi irányba is kialakítunk egy új megállót. Az új vonal előnye, hogy a Tettyéről is közvetlenül elérhetővé válik a Kórház tér, így Egyetemváros és a Klinikák felé kedvezőbb csatlakozásokat tudunk adni.
További előny, hogy a Főpályaudvarról induló 31-esek a Tettyére érkezve a 33-as vonalon indulnak tovább. Ugyanígy a Főpályaudvarról csúcsidőben induló 33-as buszok a 31-es vonalon közlekednek tovább, így a Búza tér és az MTA-székház között közvetlen kapcsolatot adunk csúcsidőszakokban.

38, 39 és 40-es vonalak:
A korábbi iskolajárat időpontjában 140-es jelzéssel új gyorsjárat közlekedik, mely kevesebb helyen áll meg, így a reggeli és a délutáni időszakban gyorsabb eljutást biztosít. Az indulási időpontok számos esetben változnak annak érdekében, hogy a Vadász utcában kevesebb esetben érjék be egymást az autóbuszok, így kedvezőbb követési időt tudjunk biztosítani.

41, 42 és 44-es vonalak:
A Trafóháztól induló korábbi iskolajárat időpontjában 141-es jelzéssel új gyorsjárat közlekedik

155-ös vonal – ÚJ:
Az István-aknáról Somogy, Budai állomás, Ledina, Árkád érintésével közlekedő 126-os járat nem Uránvárosig, hanem a Klinikákig közlekedik a Petőfi utca érintésével 155-ös jelzéssel. Ezáltal biztosítjuk a Budai városkaputól az Ifjúság útjára való közvetlen járatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!