Közélet

2014.08.30. 10:12

Nem csak a játszóteret féltik a Donátusban

A Pécs Holding által megbízott vállalkozó elkezdte bontani a környék egyetlen játszóterét. Szülők szerint vétek eladni a holdingos telkeket.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Felháborodott több donátusi szülő, amikor a napokban egy, a Pécs Holding által megbízott vállalkozó elkezdte bontani a környék egyetlen játszóterét, amelyet tíz éve, civil összefogásból építettek. A hét végére kiderítették, a játékokat „csak” elköltöztetik.

A leendő régi-új játszóval látszólag minden rendben van, hisz nem került messze régi helyétől, és – mint megtudtuk – városi és holdingos ígéret szerint jobb is lesz mint a régi, sőt új játékok is kerülhetnek. Utóbbihoz félmillió forintot Bognár László, a terület pécsi városházi képviselője ajánlott fel képviselői keretéből.

Ódor Zsolt, a Donátus Baráti Kör Egyesület elnöke szerint azonban sok szempontból problémás az ügy, ami túlmutat a játszótér esetén. A kisvárosnyi lakosságot, ötezer főt, hatszáz 12 év alatti gyereket számláló Donátusban a játszótér és környezete az utolsó olyan terület, ráadásul a Holding kezében lévő, ahová lehetne közfunkciókat telepíteni: parkot, boltot, rendelőt. Szerinte a város és a Holding vezetése a rövid távú anyagi érdekeket helyezi a Donátus jövője elé: az üres, felparcellázott telkeket ugyanis árulja a Holding, s a játszóteret is azért kezdték el bontani, mert az egyiket értékesítették. Ugyanakkor Bognár László megígérte nekik, hogy amíg a játszó ügyében nem születik egyezség a szülőkkel, felfüggesztik a telkek értékesítését.

Bognár szerint viszont ilyen megállapodás nem volt köztük. A civilek elképzelése szép, de a város, illetve a Holding legjobban értékesíthető területeiről van szó. A Holdingnál hozzátették: a donátusi játékok nem rendelkeznek szabványossági tanúsítvánnyal, az nem közterületi játszótér, az átköltöztetést szeptember második hetére befejezik.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!