Közélet

2014.08.29. 19:26

Újra Londonban kell műteni Rinátot

Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány vezetője arról tájékoztatta a Dunántúli Naplót, hogy fiára, Haszjanov Rinátra műtét vár.

bama.hu

Augusztus 31-én repülnek Londonba (fekvőgipsszel, hordággyal), mert olyan műtétre kerül sor szeptember 2-án, amelyet Magyarországon senki sem vállalt. Itthon újra csak az amputáció jöhetett szóba, amit visszautasított aláírt nyilatkozattal Gyura Barbara.

"Mellesleg szinte mindenki támogató és segítőkész volt, mind a pécsi orvosok az ortopédián, mind az OEP, mind az EMMI, de erre a műtéti beavatkozásra nincs itthon eszköz és eljárás" - tette hozzá az édesanya.

Rinát combcsontja eltörött a tumor protézis felett, és nagy csontritkulása is van.

Az első lépés a műtét, aztán egy hét múlva kezdik a rehabilitációt előről.

"Nem adjuk fel!" A bama.hu stábja szorít Rinátért.

Tavaly júniusban fejeződött be a 11 éves pécsi csontrákos kisfiú, Haszjanov Rinát londoni gyógykezelése. Hazaköltözött édesanyjával, Gyura Barbarával, a Szemem Fénye Alapítvány vezetőjével. Akkor a pécsi otthonukban beszélgettünk a betegségről, és a tíz hónapos londoni kezelésről.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!