Sport

2014.09.03. 13:04

Férfi kézilabda: a Komló Csurgón kezdi a bajnokságot

Öt év kihagyás után ismét az élvonalban kezdi a bajnokságot a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata, amely több új játékost is szerződtetett a nyári szünetben. Mindenki abban bízik, hogy Farkas Attila együttese jó szezont produkál majd, s ennek köszönhetően megragad az NB I.-ben.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A felkészülésnek vége, ma délután már bajnokit játszik a komlói csapat, az élbolyhoz tartozó Csurgónál vendégeskedik. Éppen ezért nem is teljesen igaz az állítás eleje: vehetjük úgy, hogy a felkészülési időszak még tart Farkas Attila együttesénél.

– Az első két forduló, a Csurgó elleni idegenbeli, majd a Szeged elleni hazai mérkőzésünk még a felkészülés jegyében telik – fogalmazott lapunknak a vezetőedző. – Ezeken a meccseken nyilván nem nagyon van sanszunk, számunkra gyakorlatilag a harmadik fordulóban, Cegléden kezdődik a bajnokság.

A szakvezető hozzátette, elég rossz a sorsolásuk, hiszen az első „kanyarban” minden potenciális ellenfelükkel idegenben találkoznak: mennek Ceglédre, Balmazújvárosba és a PLER-hez is. Az esetleges rossz eredmények, a sikertelenség pedig bizony megfoghat egy újonc csapatot.

Persze Komlón most minden szurkoló abban bízik, hogy szó sem lesz ilyesmiről, s a kék-fehérek jó szezont produkálva bentmaradnak az élvonalban. Kétségtelen, van rá esélyük, hiszen a keretet megerősítették – igaz, csak a bajnokikon, a tétmeccseken derül ki feketén-fehéren, hogy kiben mennyi van. Mindenesetre úgy tűnik, a bosnyák beállós, Gafar Hadziomerovics jó fogás lesz, harcias, nagy munkabírású játékos, és a Csurgóról érkező szerb balszélső, Bojan Radjenovics is a csapat hasznára lehet. Jött még egy másik bosnyák, a jobbátlövő Emir Rahimics, továbbá egy horvát kapus, Ante Granics, valamint a balátlövő Kun Attila Szegedről és Pécsről Sebestyén Csaba (szintén balátlövő).

A keret tehát adott, a csapat pedig felkészült a bajnokságra – jöhet ma a főpróba Csurgón (18.00). A következő fordulóban pedig már egy igazi nagyágyút, a Szegedet látja vendégül a komlói csapat, mondani sem kell, hogy telt ház előtt, annak ellenére is, hogy ezt a meccset a televízió is közvetíteni fogja (szeptember 9., 19.00, Duna Tv).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!