Sport

2014.09.03. 11:06

Gard Richárd ott lesz a junior-Eb-n és -vb-n is

A Pécsi Küzdősport SE-Leányvár versenyzője rengeteget edz, s kiváló formában van.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

A kisebbek felnéznek rá, ösztönzőleg hat rájuk, nem véletlen, hogy a vezetőedző, Romváry Attila többször is behívja őt a fiatalabbak edzéseire, hogy mutasson meg egy-egy dobást. Gard Richárd, a Pécsi Küzdősport SE-Leányvár dzsúdósa az elvégzett rengeteg munkának köszönhetően kiváló formában van, aminek megvan az eredménye: szeptember közepén 55 kg-ban ő képviseli a magyar színeket a bukaresti junior-Európa-bajnokságon, októberben pedig Miamiban a világbajnokságon is részt vehet.

– Gőzerővel készülünk a versenyekre, nagyon sokat edz a Ricsi – mondta tanítványáról Romváry Attila. – A Lignanóban rendezett Európa-kupán elért harmadik helyével biztosította be szereplését az Eb-n és a vb-n, s most szeptember 1-től 4-ig ott lesz Tatán a válogatott edzőtáborában.

De nem csak ő lesz ott. Vele tart klubtársa, Tornyos Balázs (100 kg) is, aki a junior magyar bajnokságon elért második helyének köszönheti, hogy a szövetségi kapitány meghívta.

– A piliscsabai junior-ob-n nagyon jól szerepeltünk, Tornyos ugye második lett, Gard Balázs és Nagy-Iván Nikol harmadik, Hodosi Norbert ötödik, Luczai Dalma pedig hetedik helyen végzett. Nagyon büszkék voltunk ezekre az eredményekre – tette hozzá a vezetőedző.

Persze nemcsak a juniorokból áll a világ a PKSE-nél, a többi korcsoport, a serdülők, az ifik és a felnőttek is tudnának mesélni a nyáron elvégzett munkáról – hiába, az ősszel számukra is beindul a versenyszezon. A serdülőknél Bogolin Patrikra, az ifiknél Kéméndy Tamásra és Hodosi Norbertre érdemes lesz majd figyelni, „súgta meg” Romváry.

A PKSE-nél szeptembertől minden csoportban elkezdődik a munka, a dzsúdósok ötéves kortól várják a jelentkezőket Pécsett, a Siklósi út 4. szám alatt (érdeklődni Romváry Attilánál lehet: 06-30/261-9262).

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!