Közélet

2014.09.03. 15:11

IC-járatot neveztek el Magyarország első egyeteméről

Szeptember 1-től a Budapest és Pécs között közlekedő egyik InterCity-járat PTE IC néven szállítja az utasokat. A Pécsi Tudományegyetem és a MÁV-START Vasúti Személyszállítási Zrt. együttműködése értelmében 2014. december 13-ig viseli Magyarország első egyetemének nevét a délelőtti órákban Pécsről a fővárosba, késő délután pedig Budapestről a baranyai megyeszékhelyre induló IC.

BAMA

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) a közelmúltban felmérést végzett a lakosság körében az egyetem ismertségéről. Az eredmények alapján a három év múlva alapításának 650. jubileumi évfordulóját ünneplő intézményt sokan ismerik, és presztízsét magasra értékelik, de az egyetem vezetői és munkatársai hisznek abban, hogy mindkét területen további fejlődés érhető el.


 
A PTE, mint „márkanév” ismertségén lendíthet az az újítás, mely szerint szeptember 1-től a Pécsről a fővárosba 11.14-kor, Budapestről a baranyai megyeszékhelyre pedig 17.45-kor induló InterCity járatokat PTE IC néven indítják majd. A két város között közlekedő vonatokat amúgy is nagy számban veszik igénybe a pécsi egyetem hallgatói, ezért az intézményi hovatartozást is tovább erősítheti az elnevezés.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Flashmobbal köszöntötték a PTE IC-t. (fotó:Laufer L.)
[/caption]

Mint ismeretes, Pécs már korábban „kiérdemelte” az Egyetemváros titulust, hiszen több mint 22 ezer hallgatójával, éves szinten mintegy félezer programjával, eseményével a Pécsi Tudományegyetem jelentős mértékben járul hozzá Pécs Megyei Jogú Város kulturális és gazdasági életéhez, annak fejlesztéséhez. Mostantól a PTE IC-vel utazók már a vonatra való felszálláskor tudni fogják, Egyetemvárosba tartanak, vagy épp annak intenek – remélhetőleg csak rövid időre – búcsút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!