Közélet

2014.09.05. 12:15

A városi címet ünnepli ismét Kozármisleny

Hét éve, 2007 szeptemberének elején vehette át Kozármisleny akkori és jelenlegi polgármestere a várossá válásról szóló hivatalos dokumentumot.

B. A.

Az ünnepségen az akkori házelnök, Szili Katalin úgy fogalmazott, hogy minden városi rangra pályázó település számára példaértékű az a fejlődés, amelyen az elmúlt tíz évben Kozármisleny keresztülment. Baranya tizenharmadik városa (időközben még Mágocsnak sikerült megszereznie a városi rangot) emiatt azóta minden évben ekkor, szeptember elején emlékezik meg ünnepséggel a városi cím elnyeréséről.

Így lesz ez idén is, mégpedig ezen a hétvégén, most szombaton. A szeptember 6-i eseménysor reggel, ünnepi testületi üléssel kezdődik, de már akkor, a művelődési ház előtt kezdetét veszi az este nyolcig tartó, Családi liget elnevezésű program gyermekműsorokkal, játszóházakkal, vásárosok kipakolásával.

Reggeltől kora délutánig kakaspörköltfőző verseny is lesz, és természetesen számos más rendezvény is, koncertek, vízi tűzijáték, majd utcabál, de még előtte, délelőtt szüreti felvonulás, hiszen a városnapi ünnepség immár kiegészül szüreti vigassággal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!