Közélet

2014.09.10. 11:25

Béke park: szétrombolták, de meg is csinálják

A pécsi uránvárosi Béke park munkagépek által széttúrt gyepéről és megrongált járdájáról küldött képet olvasónk. A Biokom elmondta: a gépek árvízveszélyt hárítottak el, és mindent rendbehoznak.

BAMA

„Gondoltam beküldöm ezt a pár fotót, ugyanis ma nagyon érdekes dolgot tapasztaltam. Pécsi lakos vagyok. Uránvárosban a Béke parkban elkezdték tisztítani a patak medrét munkagépekkel. Ezzel még nem is lenne baj, viszont ezek a több tonnás munkagépek a parkon keresztül közlekednek és ezáltal elég szépen tönkretették, illetve megrongálták. A járdán közlekedni szinte nem is lehet, de ez a képeken is jól látszik. Úgy látszik igaz, hogy ha a magyar munkás épít vagy javít, akkor közben rombol is. Ennyit nem ért ez a patak tisztítás, hogy tönkretegyék miatta a parkot, főleg, hogy csak az egyik oldalát csinálták meg. Bár lehet, hogy így akartak több munkát biztosítani és most majd jönni fog az útépítő és a fűmag vető brigád. Ha ez volt a cél, akkor jó munkát végeztek” - ezzel a levéllel küldte be olvasónk a Béke parkról készített fenti képeket.

A BIOKOM a Dunántúli Napló megkeresésére elmondta: a meder tisztítására az elmúlt hetek nagy esőzései kapcsán kialakult árvízveszély miatt volt szükség, a kotrást pedig csak nehézgépekkel lehet hatékonyan elvégezni. A terület adottságai miatt - parkon átvezető járda nagyon közel van az árokhoz – elkerülhetetlen volt bizonyos fokú rongálódás, ám a munkálatok végeztével a járdát és az érintett zöld felületet is helyreállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!