Sport

2014.09.16. 17:53

Korábbi NB I.-es légiós játszik a városi bajnokságban

Hazai viszonylatban nagy név akadt a horgára a pécsi városi kispályás bajnokság I. osztályában szereplő Bolkó Reklám együttesének. A lelkes hobbifocisták alkotta csapatban szerepel ugyanis a korábban az NB I.-ben a Ferencvárost és a Honvédot is megjáró kameruni csatár, Eduard Ndjodo.

Szakács Miklós

Az ember sosem tudhatja mivel, vagy épp kivel fut össze egy városi kispályás mérkőzésen. Tegnap, színtiszta szórakozás gyanánt ugyanis lent jártunk a Várkői Stadionban, amely évek óta Pécs kispályás fellegvára. A hátsó salakoson épp javában gyűrték egymást a felek, amikor egy ismerős arcra lettünk figyelmesek. Eduard Ndjodo volt az.

Szó se róla, nem akkora névről beszélünk, akinek hallatán libabőrösök leszünk. A magyar futballéletben mégoly jártas K. Mayer kollegának is kellett pár másodperc, amíg előkotorta emlékeiből a kameruni támadót, „salakos” viszonylatban azonban igazi sztárnak számít, ez nem is lehet vitás.

De vajon mit keres itt? Még csak 29 éves, láthatóan erőnlétileg a toppon van, és ne felejtsük el, a PMFC-MATIAS már jó ideje csatárgondokkal küszködik. Akkor mégis, hogyan lett ebből városi bajnokság?

– Gőzöm sincs – mondta kiváló magyarsággal Ndjodo, széles vigyorral az arcán. – Tavasszal Vietnámban játszottam, de ott most szünet van, csak decemberben rajtol újra a bajnokság. A barátnőm magyar, és itt dolgozik Pécsett. Az egyik ismerősöm szólt, hogy nem lenne-e kedvem eljönni focizni egyet, és én jöttem azonnal. Azért ez sokkal jobb, mintha csak a kilométereket rónám nap mint nap.

A Bolkó Reklám csapatkapitánya, Béres Csaba örömmel újságolta a sztárigazolás előnyeit.

– Az az igazság, hogy így mindenki jól jár – kezdte a kapitány. – Az, hogy a csapat miért, talán nem szorul magyarázatra, de Edunak (merthogy csak így becézik a társak – a szerkesztő) is jó esélyt kínál az itteni szereplés. A fejlődése szempontjából remek lehetőség az itteni játék, arról nem is beszélve, hogy legalább olyan társakkal játszhat, akik közül végre kiemelkedhet.

Béres Csaba kijelentése persze osztatlan sikert aratott, Ndjodo is jót mosolygott rajta, miközben helyeslően bólogatott.

A hangulat minden csapatnál nagyon fontos, és ezzel bizony nincs probléma Edu új együttesénél sem. Amikor a kameruni góllövő arról érdeklődött a többieknél, hogy mi lesz, ha a hátralévő három meccset megnyerik, és a válasz az volt rá, hogy akkor bizony nem esünk ki, az arcába temette a kezét, az égre nézett, és kacagva csak annyit mondott: „Szűz Mária! Hova jöttem?

Amúgy a Bolko Reklám 4-2-re legyőzte tegnap a Hauni Sopiana gárdáját, többek között a kameruni gólvágó szépségdíjas találatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!