Sport

2014.09.25. 18:04

Gard Richárd hetedik lett a bukaresti junior Eb-n

Közel állt az éremszerzéshez a Pécsi Küzdősport SE-Leányvár versenyzője, Gard Richárd a Bukarestben rendezett junior judo Európa-bajnokságon.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Az 55 kg-osok között előbb egy román ellenfelét győzte le, aztán az első számú kiemelt, világranglista-második azerinél bizonyult jobbnak, majd egy grúztól (kétszeres Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes) kikapott aranyponttal – s miután a fárasztó, fejelésekkel tarkított meccset követően gyorsan jött egy orosz, vele szemben is alulmaradt.

– Sikerült elég nehéz sorsolást kifognom – mondta lapunknak Romváry Attila tanítványa, aki végül a hetedik helyen végzett, s a magyar férfiválogatott legeredményesebb tagja volt. – Ennek ellenére egész jól odatettem magam, nagyon jó ellenfeleket győztem le. Kicsit persze el vagyok keseredve, mert közel volt az érem, s ha a grúz és az orosz elleni mérkőzés között több időm van, tudok regenerálódni, és akkor szerintem nyerek.

Az Eb után természetesen nem állt meg az élet, Gard Richárd, ahogy hazatért, már mehetett is az edzőterembe. Októberben ugyanis a világbajnokságon kell helytállnia Miamiban – látva eltökéltségét és formáját, az ellenfelek sem fognak örülni, ha őt kapják a sorsolásnál.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!