Közélet

2014.09.29. 12:49

Egymilliárdos támogatás a PTE-nek adósságcsökkentésre

Csaknem hétmilliárd forintos támogatásban részesül tizenkét felsőoktatási intézmény a Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alapnak köszönhetően - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

MTI

A tárcavezető elmondta: ezt az összeget az érintett intézmények adósságcsökkentésre használhatják fel. Szervezeti ésszerűsítést vár tőlük a tárca.
   
Balog Zoltán emlékeztetett arra, az alap célja, hogy a felsőoktatási intézmény vállaljon egy olyan átalakítást, amelynek keretében csökkenti az adósságát és a hiány nem is termelődik újra.
   
A miniszter hozzátette: azt szeretnék, hogy minél kevesebb pluszforrást kelljen betenni a rendszerbe.

A projektek jelentős része arra vonatkozik, hogy az adósságok újratermelődésének dinamikája hogyan csökkenthető.

A Pécsi Tudományegyetem 1,02 milliárdos támogatásban részesül.

A tárca háttéranyaga szerint a Dunaújvárosi Főiskola 130 milliós, az Eötvös József Főiskola 500 milliós, a Kaposvári Egyetem 600 milliós, a Károly Róbert Főiskola 250 milliós, a Magyar Képzőművészeti Egyetem 150 milliós, a Miskolci Egyetem 300 milliós, a Nyíregyházi Főiskola 1,2 milliárdos, a Nyugat-magyarországi Egyetem 1,55 milliárdos, a Pető András Főiskola 151 milliós, a Testnevelési Egyetem 350 milliós, a Szolnoki Főiskola 560 milliós támogatásban részesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!