Sport

2014.10.15. 11:00

Erős pécsi szál a válogatottban az óvóbácsik ellen

Dibusz, Gera és a kapitány: Dárdai. 1-0-ra nyert a magyar csapat a feröeriek ellen.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A magyar labdarúgó-válogatott megszerezte a három pontot Feröeren – több nem történt a kedd esti Európa-bajnoki selejtezőn. Dárdai Pál együttese egyáltalán nem futballozott szemkápráztatóan, látványosan, felszabadultan, de melózott, gürizett a sikerért, és ennyi elég volt a győzelemhez a szigetországban. És kellett persze Dibusz Dénes nagy védése is a mérkőzés negyedik percében: épp hogy ki tudta piszkálni a megpattanó labdát – bizony sajnáltam volna, ha rögtön egy kapott góllal debütál a válogatottban.

A feröeri válogatott félprofiként működik, óvóbácsi és villanyszerelő is szerepel a csapatban.

– Kiszenvedtük a három pontot – értékelt Dárdai Pál. – Ezt úgy szokták mondani, hogy „mosd meg a fogad, köpj, és felejtsd el az egészet, készülj a következőre”. A profi labdarúgásban egy számít: a három pont, ezért mondom, hogy ennek a győzelemnek örülni kell.

A magyar válogatott november 14-én Finnországot fogadja.

Feröer-szigetek–Magyarország 0-1 (0-1)

Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 3. forduló. Tórshavn, Tórsvollur Stadion, 2500 néző. V.: Kulbakov (fehérorosz). Feröer: Nielsen – V. Davidsen, Nattestad, Gregersen, Naes – S. Vatnhamar (Sörensen, 81.) Benjaminsen, Holst (Bartalsstovu, 69.) – Olsen, Hansson – Edmundsson (Hansen, 76.). Szövetségi kapitány: Lars Olsen. Magyarország: Dibusz – Simon K., Juhász, Kádár, Korhut – Gera, Varga J., Tőzsér (Kalmár, 73.), Dzsudzsák – Szalai (Priskin, 84.), Nikolics (Fiola, 46.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál.
Gólszerző: Szalai (21.).

Az F csoportban kedd este nem kis meglepetésre az északírek 2-0-ra győztek Görögországban – na, ebben a pillanatban mondhatja azt a nemrég elbocsájtott Pintér Attila, hogy indokolatlan volt a menesztése, mert egy kiváló válogatott nyert ellenünk Budapesten az első körben. A románokat nem nagyon viselte meg a bukaresti döntetlen, elmentek Finnországba, és egy 2-0-s sikerrel simán elhozták a három pontot.

Eredmények: Görögország–Észak-Írország 0-2, g.: Ward (9.), Lafferty (51.); Finnország–Románia 0-2, g.: Stancu (54., 83.).
További eredmények. D csoport: Németország–Írország 1-1, Gibraltár–Grúzia 0-3, Lengyelország–Skócia 2-2. E csoport: San Marino–Svájc 0-4. I csoport: Dánia–Portugália 0-1.

F csoport

1. Észak-Írország 3 0 0 6-1 9
2. Románia  2 1 0 4-1 7
3. Finnország 1 1 1 4-4 4
4. Magyarország 1 1 1 3-3 4
5. Görögország 0 1 2 1-4 1
6. Feröer-szigetek 0 0 3 1-6 0

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!