Sport

2014.10.16. 18:02

PMFC: Márkvárt Dávid és Kővári Róbert is a Nottingham célkeresztjében

Nem kis dolog ez, nem csoda, hogy a klub vezetői büszkék a történtekre: a kétszeres BEK-győztes angol Nottingham Forest szemet vetett a PMFC-MATIAS labdarúgócsapatának két tehetséges játékosára, Márkvárt Dávidra és Kővári Róbertre.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Mindkettőjüket többször is látták futballozni, volt, hogy a helyszínen nézték meg a meccsüket, s a 20, illetve 18 éves középpályás annyira felkeltette az érdeklődésüket, hogy meghívták őket magukhoz néhány napra.
Végül csak Kővári utazott Nottinghambe, Márkvárt ugyanis a Videoton elleni bajnokin megsérült, így nem volt értelme a kiruccanásnak. Kővári négy napot töltött a jelenleg a Championshipben, vagyis az angol másodosztályban szereplő, s ott a második helyen álló klubnál, ahol egyrészt a fizikális állapotára voltak kíváncsiak, továbbá arra, hogy illene-e a szisztémájukba, és egyáltalán, milyen benyomást tesz rájuk.

Mielőtt azonban bárki Nottingham-szerelésben képzelné el Kővárit, vagy éppen Márkvártot, sietve leszögezzük: nem eszik olyan forrón a kását. A PMFC ügyvezető igazgatója, Győri János szerint legalábbis biztosan nem.
– Ez csak egy lehetőség volt arra, hogy megmutassák magukat, a két klub nem is ült egymással tárgyalóasztalhoz – mondta lapunknak a sportvezető. – Majd ha valóban érdekli az angolokat valamelyikük, beszélhetünk a jövőjükről: ebben pedig bármi benne lehet, egy téli váltás, egy nyári átigazolás, miként az is, hogy az egészből nem lesz semmi.

Miként az is elképzelhető, hogy csak egy kitérő után köt ki valamelyikük (vagy mindkettő) Nottinghamben. A fejlődésük érdekében ugyanis talán az lenne a legjobb, ha egy köztes lépcsőfokot is beiktatnának, mielőtt irány a nagyvilág: egy erős, a nemzetközi porondon is érdekelt magyar csapat például pont megfelelő lenne. Ugyanakkor, tegyük hozzá, a pénz nagy úr – vagyis ha az angolok visszautasíthatatlan ajánlatot tesznek, akkor nincs pardon. Legfeljebb majd kölcsönadják Kővárit, vagy Márkvártot olyan csapatnak, ahol tovább fejlődhet.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!