Sport

2014.10.21. 16:58

Dibusz Feröeren átesett a tűzkeresztségen

A Feröer-szigeteken szerzett három pontban bizony az ő keze is benne van: Dárdai Pál biztosan nem bánta meg, hogy Dibusz Dénesnek szavazott bizalmat azon az Európa-bajnoki selejtezőn, a kapus ugyanis kapott gól nélkül hozta le a mérkőzést. Miként szombaton a PMFC-MATIAS elleni bajnokit is – igaz, ezen jóval kevesebb dolga akadt.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– Az utóbbi időben nem a megszokott „menetrend” szerint zajlott az élete. A Fradi-meccsek közé beékelődött két válogatott Európa-bajnoki selejtező is, ráadásul a másodikon, a Feröer-szigetek ellenin be is mutatkozhatott a nemzeti tizenegyben.

– Nagyon örültem neki, hogy bemutatkozhattam a válogatottban! Alapjában véve nem is számítottam rá, hogy én védek Feröeren, az pedig eleve nyilvánvaló volt, hogy a románok elleni mérkőzésen Király Gabi kerül a csapatba.

– Miért volt ez olyan nyilvánvaló?

– Az számomra egy teljesen új szituáció lett volna. Olyan pokoli hangulatban kellett volna védenem, amely egyetlen magyar meccshez sem hasonlítható, a Ferencváros–Újpest-derbik is eltörpülnek mellette. Petárdák, görögtüzek repkedtek a pályára, elsőre kicsit erős lett volna nekem. Úgyhogy indokoltnak is éreztem, hogy egy tapasztalt ember védjen, aki már többször játszott ilyen hőfokú meccseken.

– A feröerit viszont megkapta.

– Mielőtt Bukarestbe mentünk volna, Dárdai Pál leült velünk, kapusokkal, és elmondta az elképzeléseit a két selejtezővel kapcsolatban. Azért tette, hogy legyen időnk felkészülni a ránk váró feladatra. Ez kicsit meglepett, mert Pintér Attilánál csak a meccsnapon derült ki, hogy ki véd. Dárdai azt is elmondta, hogy szerinte jó formában vagyok, meglepte az edzéseken nyújtott teljesítményem, és hogy megértem arra, hogy Feröeren én szerepeljek a kezdőcsapatban. Természetesen nagyon jólesett mindez.

– Az nem esett volna olyan jól, ha a 4. percben Hallur Hansson beveszi a kapuját...

– Így van! Az egy fontos védés volt, mert tudtuk előre, hogy nehéz meccsünk lesz. Megpattant a labda, reflexszerűen visszanyúltam, szerencsére sikerült szögletre ütnöm. Meglepően jól játszottak a feröeriek, de ennek ellenére ez egy nagyon szép este volt. A játékunk ugyan nem volt az igazi, de nyertünk, kapott gól nélkül lehoztuk a meccset, többre nem számítottam.

– Mi lesz a folytatás? Talán már azt is tudja, hogy a finnek ellen is kezdő lesz?

– Á, dehogy! Addig van egy hónap szünet. Most mindenkinek az a legfontosabb, hogy a klubjában minél jobban teljesítsen.

– Immár átugorva a PMFC elleni szombati bajnokijukra: ott meg az nem volt érezhető, hogy a pécsieknek lenne esélyük a pontszerzésre.

– Szerintem is végig kézben tartottuk a meccset. Korán vezetést szereztünk, utána is voltak helyzeteink, s ha pontosabbak vagyunk, a második félidőben előbb is meglőhettük volna a második gólt. Így kicsit izgulós lett a vége, hiszen az egygólos előny mindig veszélyes.

– És volt a korábbi pécsi kapusban valami fura érzés amiatt, hogy pont a PMFC ellen véd?

– Nem volt. Talán amiatt nem, mert már lassan háromnegyed év eltelt azóta, amióta eljöttem. Csak arra koncentráltam, hogy hátul rendben legyünk. Az előző három bajnokinkon nem sikerült nyernünk, most muszáj volt győznünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!