Közélet

2014.10.22. 11:07

Forgalomba állt a MÁV új IC+ kocsija

A pécsi utasok november 7-e és 13-a között a Zengő és a Sopianae InterCity vonatokban találkozhatnak az új IC+ kocsikkal.

zsj (Forrás: MTI, MÁV, fotók: MÁV)

Forgalomba állt a MÁV-Start két saját fejlesztésű és gyártású IC+ kocsija, melyek szerdától kezdve az ország több térségében szállítják az utasokat. Az utasok elsőként a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonalon találkozhatnak az új kocsikkal. A Pécsre közlekedők november 7-e és 13-a között a Zengő és a Sopianae InterCity vonatokban találkozhatnak az új IC+ kocsikkal.



Az új járművek a 21-es és a 22-es számot kapták a helyfoglalási rendszerben. A Zengő IC reggel 7:45-kor indul Budapest-Keleti pályaudvarról és 10:41-re érkezik Pécsre, míg a Sopianae IC 17:14-kor hagyja el Pécs állomást, és 20:15-re érkezik Budapest-Keleti pályaudvarra.

Az IC+ prototípus kocsikat a MÁV-Start Zrt. szolnoki vasútjármű javítási telephelye gyártotta, azok teljes egészében hazai fejlesztésűek. A járművek légkondicionáltak, elektromos csatlakozókkal és wifivel, kamerákkal, GPS alapú utastájékoztatási rendszerrel is felszereltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!