Sport

2014.10.22. 15:08

Mostantól Ratko Djurkovics a komlói csapat vezetőedzője

Eldőlt, hogy a korábbi szegedi beállós, a szerb, majd a montenegrói válogatottban is megforduló Ratko Djurkovics lesz a Sport36-Komló vezetőedzője a szezon végéig. A tréner tegnap Magyar Kupa-meccsen élesben is megnézhette új csapatát, amely győzött a PLER ellen, s ezzel továbbjutott.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Bizony csipkedniük kellett magukat tegnap a komlói férfi kézilabdázóknak, az új főnök szemét ugyanis folyamatosan a hátuk közepében érezhették (legalábbis a kupameccs első félidejében). A montenegrói tréner, Ratko Djurkovics fent ült a „kakasülőn”, s onnan figyelte új csapatát, amellyel a következő hetekben, hónapokban lesz munkája bőven – ahhoz, hogy a jelenleg nullpontos s így az utolsó helyen szerénykedő kék-fehérek bent maradjanak, rengeteget kell melózni.

Az első ránézésre látszott Djurkovicson, hogy lazsálás biztosan nem lesz nála. A játékospályafutását már évekkel ezelőtt befejező, a Szegedben is kézilabdázó beállós ugyanis nyugodtan most is pályára léphetett volna, remek fizikális állapotban van, semmi pocak, semmi toka. Ugyanakkor az is látszott rajta, hogy érti a viccet, jókedélyű, szimpatikus ember, akivel biztosan gyorsan egy hullámhosszra kerülnek a játékosok. És nem mellesleg kifejezetten jól beszél magyarul.

– Köszönöm, de az utóbbi években azért sokat felejtettem – válaszolta a magyartudását dicsérő megjegyzésünkre a 39 éves, korábbi 125-szörös szerb és 31-szeres montenegrói válogatott Ratko Djurkovics, aki az utóbbi években már több helyen is edzősködött. – Hazámban, Montenegróban a Lovcen Cetinje edzője voltam, aztán dolgoztam Macedóniában, legutóbb pedig Görögországban.

S hogy miként és főleg miért került vissza Magyarországra?

– Fiatal edző vagyok, akinek meg kell becsülnie egy ilyen lehetőséget, hiszen Magyarországon nagyon jó a kézilabda. Hiába játszottam korábban Szegeden évekig, nekem most itt újra be kell mutatkoznom, ismét meg kell ismerniük az embereknek. Nagy kihívásnak tekintem a komlói munkát, s az biztos, hogy kell egy kis idő, amíg megismerem a csapatot. A jelenlegi helyzet nem jó, utolsó helyen áll az együttes, sok munkára lesz szükség ahhoz, hogy innen elmozduljon. De ha valaki sokat dolgozik, annak jönni is fog az eredmény!

Reméljük, hogy így lesz. Tegnap mindenesetre már az is elég volt, hogy egyáltalán ott ült a csarnokban: a Komló 28-27-re nyert a kupában a PLER ellen, s bejutott a legjobb tizenhat közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!